Det tar tid for en berøringsskjerm å reagere når man tegner eller skriver raskt. Dermed går man glipp av den umiddelbare responsen man kjenner fra papir. Om kort tid kan problemet være historie, tror Microsoft. Foto: Microsoft/YouTube
Det tar tid for en berøringsskjerm å reagere når man tegner eller skriver raskt. Dermed går man glipp av den umiddelbare responsen man kjenner fra papir. Om kort tid kan problemet være historie, tror Microsoft. Foto: Microsoft/YouTubeVis mer

– Skjermene er for unøyaktige

Microsoft jobber med teknologi som kan revolusjonere fremtidens berøringsskjermer.

Du har sikkert opplevd at det kan være utfordrende å skrive navnet ditt på en berøringsskjerm, enten det er med penn eller med fingertuppen. Hovedproblemet er at det er en tydelig forsinkelse fra du skriver, til strekene er tegnet opp.

Utfordringene er de samme for dem som bruker berøringsskjermer til å tegne og konstruere: Papiret er bare så uendelig mye raskere på å respondere.

Imponerende

Dagens berøringsskjermer har gjerne en responstid på hele 100 millisekunder, ifølge Microsoft. Selskapet jobber med teknologi som vil senke responstiden til 1 ms, skriver vårt søstermagasin ITavisen.no.

I videoen under demonstrerer Microsoft-ingeniører problemet med dagens skjermer, og hvordan de ser for seg at det vil fortone seg i nær framtid.

Flere ferske datasaker fra DinSide