<strong><b>TITTEI</B>:</strong> Dette webcameraet forsvinner ned i skjermen når det ikke er i bruk. Dermed er du trygg på at ingen overvåker deg uten at du vet om det. Foto: MMD
TITTEI: Dette webcameraet forsvinner ned i skjermen når det ikke er i bruk. Dermed er du trygg på at ingen overvåker deg uten at du vet om det. Foto: MMD Vis mer

Skjermen som skjermer mot ulovlig overvåking

Mesteparten av tiden er jo ikke kameraet i bruk, så hvorfor skal det være synlig når det ikke brukes?

Publisert
Sist oppdatert

Har du lagt merke til at flere og flere velger å sette en teip-bit foran webkameraet på PC-skjermen? Har du lurt på hva som er årsaken? Det har ingenting med beskyttelse av webkameraet å gjøre, men beskyttelse av privatlivets fred.

Økende problem

De siste årene har det nemlig vært innrapportert flere og flere tilfeller til sikkerhetsselskapene, der hackere har klart å ta kontroll over webkameraet. Vi har blant annet omtalt hull i Adobe Flash, som har muliggjort dette på et tidspunkt.

Ved å ta kontroll over webkamera kan uinnvidde overvåke både deg og leiligheten din, helt uten at du merker noe som helst. Guffent? Helt klart. Og dette er hovedårsaken til at MMD har lansert den nye Philips-skjermen 272B7QPTKEB.

LES OGSÅ: Sjekk denne smarte skjermfoten

Skjulbart kamera

Hva med deg?

Frykter du webcam-hackere? (Avsluttet)
Ja, jeg teiper over webkameraet(51%) 1620
Nei, det er mikroskopiske sjanser for å bli rammet(20%) 626
Ha! Hvis noen vil se inn til meg, så værsågod!(20%) 619
Hmm, kanskje etter å ha lest denne saken(9%) 286
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Her har produsenten tenkt smart, hva angår plassering av webkameraet. Det skyves nemlig ned i rammen til skjermen når det ikke er bruk - noe vi ikke har sett på andre skjermer. Dermed vil eventuell webkamera-hacking bare føre til svarte skjermer hos kjeltringene.

Ifølge produsenten popper det automatisk opp når du aktivt ber om tilgang, for eksempel ved bruk av Skype og andre videokonferanseløsninger.

Første av flere

Skjermen måler 27 tommer, er utstyrt med IPS-panel og har såkalt QHD-oppløsning (2560 x 1440 piklser), som vi tidligere har omtalt som ideell for 25-27-tommere. Den er utstyrt med både VGA, DisplayPort og HDMI-innganger, samt en USB 3.0-hub med tre porter. Skjermen kan brukes både på høykant og liggende.

Ifølge produsenten er dette første produkt i en ny serie med skjulbare webkameraer. Det neste er en 24-tommer og en 4K-skjerm, som begge kommer senere i år.

272B7QPTKEB skal være på vei til butikkene i skrivende stund, prisen er veiledende 6.599 kroner inkludert mva.

Les også:
Dinside tester skjermer
Denne skjermen kan de færreste bruke

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer