SkjermUten en god skjerm, ingen god PC, vil mange påstå. Vi vil presisere at de medfølgende skjermene her er ment for kontor- og hverdagsbruk. Hvis du har superkrav til ytelse i spill eller bildebehandling finnes klokere valg. For de fleste normale brukere vil imidlertid disse skjermene tilfredsstille kravene til alle tenkelige bruksområder.

Mamoz har en Acer 1912 med i sin pakkeløsning. Til å være en forholdsvis billig skjerm ble vi gledelig overrasket av denne. Skjermen er klar og fin, baklyset er jevnt fordelt uten å lekke i kantene og betraktingsvinkelen er svært god både til sidene og opp eller ned. Og skjermen kommer ikke bare med både VGA og DVI inngang, begge typer kabler følger faktisk også med.

Betraktingsvinkel nedenfra... og ja, det er gule tulipaner!

Fra venstre: Acer, Tiburon og Videoseven. Vis merSkjermene til Datakjeden og Netshop (henholdsvis Tiburon og Videoseven) ble vi verken direkte imponert eller skuffet over. Fra sidene har de god nok betraktningsvinkel, men ingen match for Acer i høyden. Det er heller ingen DVI-inngang på noen av disse to, men de har likevel grei geometri og gjør jobben sin, selv om det må legges til at autoinstillingene på skjermen fra Datakjeden ikke duger, og må stilles manuelt. Denne skjermen skryter forresten av 8 ms responstid, men vi kunne egentlig ikke se noen tydelig forskjell på skjermene når det gjaldt responstid, verken under vanlig bruk eller ved å se på demoer og spilling. Videoseven-skjermen har for øvrig de beste fabrikkinstillingene, samt innebygde høyttalere som duger til å spille av windows-lydene.

Ved filmavspilling er kvaliteten like bra (eller dårlig, alt ettersom hvordan du ser det) som du kan forvente av skjermer til rundt to-tre høvdinger.

Klikk deg videre i testen