Skjerm til bærbar og TV

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,

Jeg lurer på å kjøpe meg en ny skjerm til min bærbare. Jeg trenger også TV og har derfor lurt på muligheten for å kombinere de to. Jeg ser av tidligere artikler på DinSide at det finnes løsninger for å kunne lese tv-signaler, både via USB-løsning, integrert i skjerm, eller som et internt kort i pc-en. Det jeg ønsker er å kunne se TV på pc-skjerm, uten å ha pc-en på, med lyd og helst med fjernkontroll.

Hva er de gode alternativene her i forhold til fremtidens digitale sendinger? Er det ikke slik at man uansett bør skaffe seg en digital dekoder og da fortsatt vil kunne bruke alle dagens, fungerende mottakere?

Håper på hjelp,

Mvh
Trygve

Datadoktoren svarer

Hei

En skjerm som fungerer både til TV-titting og PC-skjerm må bli et kompromiss. Du sitter normalt mye lenger unna TVen enn PCen, derfor vil en TV ha langt større bildepunkter enn en PC-skjerm og ikke se bra ut på nært hold, selv om begge kan bruke LCD-teknikk. Sitter du lenger unna PC-skjermen blir den fort litt liten, selv om du kjøper en 24-tommer som er ganske stort til PC-skjerm.

Så valget avhenger av hvordan du velger å innrette deg med plassering av skjermen.

Du må etter hvert ha en dekoder uansett hva slags TV-sendinger du vil se på: satelitt, kabel, IP eller digitalt bakkenett. Alle disse har jo egen fjernkontroll. Har dekoderen HDMI-utgang vil du kunne bruke en overgang til DVI på skjermen. Det mest fleksible i dag er å velge en PC-skjerm med SCART-inngang og innebygde høyttalere.

Bokser som konverterer signalet blir for kostbare hvis du skal ha kvalitet, og blir en lite ryddig løsning.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!