Skifte lydkort i bærbar?

Når lydutgangen stort sett bare byr på knitring og spraking - hva gjør man da?

Hei,
Jeg har 2 bærbare PCer som sliter med samme problemet, det er dårlig kontakt i lydutgangen. Jeg må hele tiden sitte og vri på kontakten til hodetelefonene for å finne det stedet jeg får lyd.

Har testet flere hodetelefoner så dem er det ikke noe galt med.

Så spørsmålene blir da hva som er alternativene. Kan man bytte lydkort i en bærbar pc?

Eller er det andre ting man kan gjøre?

Mvh
Tom

Datadoktoren svarer

Hei

Lydkortet i en bærbar PC (og de fleste stasjonære PCer) finnes ikke, alt som har med lyden å gjøre sitter på selve hovedkortet.

Derfor kan man ikke byttet dette ut, da må man bytte hele hovedkortet.

Feilen på dine maskiner er enten slappe kontaktfjærer eller løse loddinger på kortet der kontakten et festet.

Hvis det er det første som er tilfellet kan det være mulig å spenne opp kontakfjærene med en liten skrutrekker. Dette er risikabelt, du kan komme til å kortslutte kontakten eller brekke av noe hvis du er uheldig.

Hvis det er dårlige loddinger må maskinen demonteres. Det er ikke så lett på bærbare, og enda vanskeligere er det å få satt den samme igjen. Selve loddingen krever også en viss kunskap og riktig verktøy. For de fleste er det best å overlate dette til et serviceverksted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men service er dyrt, og for mindre enn det du sannsynligvis kommer til å måtte betale kan du i stedet kjøpe deg en USB-lydenhet. Vi har ikke testet så mange av disse i det siste , men du finner dem i alle prisleier, fra noen få hundrelapper til proffutstyr til tusenvis av kroner.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar