Nytt liv til Galaxy Note 7?

Skandaletelefonen kan gjenoppstå

Tre millioner eksemplarer Galaxy Note 7 kan bli pakket på nytt og solgt i Vietnam og India.

TOK FYR: Et ukjent antall eksemplarer av Samsugn Galaxy Note 7 tok fyr, uten forvarsel. Nå kan nesten tre millioner mobiler bli solgt på nytt, hevder Engadget. Foto: Andrew Zuis/AP/NTB Scanpix
TOK FYR: Et ukjent antall eksemplarer av Samsugn Galaxy Note 7 tok fyr, uten forvarsel. Nå kan nesten tre millioner mobiler bli solgt på nytt, hevder Engadget. Foto: Andrew Zuis/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Galaxy Note 7 - mobiltelefonen som skulle bli et av Samsungs stolteste flaggskip - ble i stedet en av selskapets aller største fiaskoer. Vi rakk riktignok å teste den her på Dinside, og kronet den med en femmer på terningen, men i løpet av den korte tiden mobilen var på markedet, dukket det opp en rekke historier om batterier som plutselig eksploderte eller tok fyr. Så kom historiene om erstatningstelefoner som også tok fyr.

Nesten alle er returnert

Resultatet ble at Samsung i høst besluttet å trekke tilbake samtlige eksemplarer som var solgt (rundt 3 millioner). Ifølge ZDnet har 98 prosent av mobilene blitt returnert, og de få som ikke har gjort det, har blant annet fått forbud mot å ta den med på fly, også hos Norwegian og SAS.

Det er ikke bare bare å bli kvitt nesten tre millioner mobiler på en miljømessig og kostnadsmessig forsvarlig måte, og Reuters har tidligere spekulert i mulighetene for å selge disse enhetene på nytt.

«Refurbish»-plan

Nå kan det se ut til at Samsung har funnet en løsning på problemet. Ifølge Engadget, som har hentet opplysninger fra den koreanske forhandleren Hankyung og ZDNet i Korea, planlegger Samsung å bytte ut batteriet med et mindre og tryggere batteri, pakke mobilene på nytt, og selge dem i India og Vietnam. Om det blir med navnet Galaxy Note 7 eller nytt navn, er foreløpig uklart.

Dinside har foreløpig ikke fått bekreftet eller avkreftet dette fra offisielt hold i Samsung.

Mobilene vil ifølge Engadget få nytt deksel og et batteri med kapasitet på mellom 3.000 og 3.200 mAh (originalbatteriet hadde en kapasitet på 3.500 mAh). Det spekuleres i at salgsstart kan skje allerede i juni, men det er lite trolig at mobilen blir å se i salg i Europa.

Les også:
Dårlige nyheter for deg som har forhåndsbestilt Note 7
Samsung-krise etter mobiltrøbbelLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!