Ytelse Intel Kaby Lake

Sjuende generasjon Intel Core på testbenken

Vi tester Acer Aspire S13 med Intel Core i5-7200U. Her får du en liten forsmak på hva du kan forvente av den nye prosessorgenerasjonen fra Intel.

SJUENDE GENERASJON: PC-er med den nye Intel-prosessoren begynner nå å ankomme Dinsides testlab. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SJUENDE GENERASJON: PC-er med den nye Intel-prosessoren begynner nå å ankomme Dinsides testlab. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det har gått to måneder siden Intel lanserte syvende generasjon Core i-prosessorer, kodenavn Kaby Lake. Siden den gang har en rekke PC-modeller blitt utstyrt med en av de nye prosessorene, og utvalget i norske butikkhyller er allerede temmelig stort.

Fem prosessorer - foreløpig

De tre vanligste Kaby Lake-prosessorene for bærbare PC-er er Intel Core i3-7100U, Core i5-7200U og Core i7-7500U. I tillegg vil du finne PC-er med Intel Core i5-7Y54 og Intel Core M3-7Y30 - de to sistnevnte har lavere ytelse, men er til gjengjeld svært strømgjerrige. De er først og fremst myntet på tynne og små maskiner og nettbrett som ikke krever viftekjøling.

Ifølge Intel skal den nye generasjonen bruke mindre strøm enn forgjengeren, for eksempel under avspilling av tyngre video-materiale. Ytelsen skal generelt være forbedret i webapplikasjoner og produktivitetsprogrammer. Detaljene finner du her.

TI ÅR MED CORE-FAMILIEN: Slik illustrerer Intel ytelsesforbedringene pr watt fra generasjon til generasjon av Core-prosessorer. Illustrasjon: Intel
TI ÅR MED CORE-FAMILIEN: Slik illustrerer Intel ytelsesforbedringene pr watt fra generasjon til generasjon av Core-prosessorer. Illustrasjon: Intel Vis mer

Hva kan du forvente?

Dinside har nettopp hentet inn en oppdatert versjon av Acer Aspire S13, med Intel Core i5-7200U til test. Den utgaven vi testet tidligere i år, var utstyrt med Intel Core i7-6500U.

OPPDATERT: Acer Aspire S13 med sjuende generasjon Core i5-prosessor. Testen kan du lese på Dinside i nær framtid. Foto: Bjørn Eirik Loftås
OPPDATERT: Acer Aspire S13 med sjuende generasjon Core i5-prosessor. Testen kan du lese på Dinside i nær framtid. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Foreløpige målinger med Passmark PerformanceTest, tyder på at prosessorytelsen ligger cirka 10 prosent bak Core i7-prosessoren fra forrige generasjon. Grafikkytelsen, både i 2D og 3D, er imidlertid noe høyere. Sammenlignet med snittet for Core i5-6200U, er ytelsen til i5-7200U i vår test-PC, marginalt høyere.

Det som blir spennende, er å se på hva som har skjedd med batteritiden. Dette kommer vi tilbake til når testresultatene våre foreligger.

De helt store forbedringene ventes imidlertid ikke før den åttende generasjonen Core-prosessorer kommer til neste år. Det er den første som er basert på 10 nanometer produksjonsteknikk, mot dagens 14 nm.

Vesentlig mindre strømbruk og tilhørende redusert kjølebehov, vil sannsynligvis føre til at PC-vifter kun blir nødvendig på de kraftigste PC-ene.

Les også:
Test av Acer Aspire S13 med forrige generasjon Intel Core-prosessor
Kaby Lake kan bety PC-er på godt under 1 cm i tykkelse
De sist PC-testene


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer