Sjokktilbudene du ikke finner i Norge

Alt er latterlig billig hos Dealextreme.

<strong>BILLIG:</strong> DealExtreme er mange nordmenns favorittnetbutikk, med ekstremt lave priser på mange produkter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BILLIG: DealExtreme er mange nordmenns favorittnetbutikk, med ekstremt lave priser på mange produkter. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Dealextreme er en kjent nettbutikk for mange hobbymekkere og tilbyr et enormt utvalg av produkter til en billig penge.

LES OGSÅ:

Men butikken har ikke bare produkter for spesielt interesserte.

Batterier, som jo er en forbruksvare for mange, er for eksempel mye billigere hos Dealextreme.

Det samme gjelder alle mulige former for nytteutstyr, kabler og spesial-verktøy (har du knust en iPhone-skjerm, er det ikke umulig du har vært på utkikk etter ting som dette).

Butikken sender alle varer gratis til alle land, inkludert Norge, men husk importgrensen på 200 kroner - er varen dyrere må du betale norsk moms og fortollingsgebyr i tillegg.

Les også: Hever ikke 200-kronersgrensen

Noen priseksempler

Under ser du eksempler på produkter som er billige hos Dealextreme:

50 for 27 kroner: I Norge tar enkelte butikker 29 kroner for ETT batteri av denne typen.
50 for 27 kroner: I Norge tar enkelte butikker 29 kroner for ETT batteri av denne typen. Vis mer

Batterier: Femti (!) batterier til 27 kroner må sies å være en veldig god deal for typen LR44, altså de små, runde batteriene.

I Norge har vi sett dem koste alt fra 29 kroner for ett batteri (altså mer enn femti ganger så dyrt), til 60 kroner for ti batterier.

Ekstra strøm til mobilen: MI Powerbank fra Xiaomi (en anerkjent kinesisk telefonprodusent) er en liten dings du kan ta med deg på reise, og som sørger for å lade mobiltelefon, nettbrett og andre ting når du ikke er i nærheten av en stikkontakt. Den er din for 139 kroner.

KRAFTIG: Dette batteriet kan brukes for å lade mobiltelefoner og nettbrett når du ikke er i nærheten av en stikkontakt. iPhone-modellene kan lades fire ganger på én ladning.
KRAFTIG: Dette batteriet kan brukes for å lade mobiltelefoner og nettbrett når du ikke er i nærheten av en stikkontakt. iPhone-modellene kan lades fire ganger på én ladning. Vis mer

Kapasiteten på 10.400mAh tilsier at den bør kunne lade dagens toppmodeller tre ganger fra 0-100 prosent før den selv må lades opp igjen. I Norge koster for eksempel et ladebank fra Samsung med 9000mAh kapasitet (altså litt mindre) til i underkant av 600 kroner hos Elkjøp, Expert og de andre.

Sjekk også reiseladeren som lader med vann og denne raske og effektive nødladeren.

HDMI-kabler: Du trenger alltid flere HDMI-kabler enn du tror, og du behøver virkelig ikke å bruke hundrelapper, for ikke å snakke om tusenlapper, på dem.

Dealextreme har haugevis med HDMI-kabler med mange forskjellige endeplugger.

Den mest brukte typen er han-til-han-kabler (konsoll, DVD osv. til TV-en - 22 kroner), samt HDMI til mini HDMI (35 kroner) for å koble enkelte PC-er og andre enheter til TV-en.

En vanlig lydkabel for å koble telefonen til stereoanlegget koster ikke mer enn en tier. Frakt inkludert, altså.

USB-billader: For en tier får du en 1000 mA-mobillader (12 og 24V) til bilens sigarettenner.

Men vær obs: Uoriginale ladere kan være direkte brannfeller viser stikkprøvetester.

Trådløs mini-høyttaler: Det er sommer, det er sol, og det blir en god del grilling. Men utekos uten musikk er ikke holdbart for mange.

Det er jo ikke sånn at den vanlige norske el-butikk ikke har Bluetooth-høyttalere i vareutvalget, men hos Dealextreme er nok tilbudet enda større; spesielt med tanke på rimeligere modeller.

127 kroner: Bluetooth-høyttaler med støtte for minnekort.
127 kroner: Bluetooth-høyttaler med støtte for minnekort. Vis mer

For 122 kroner kan du skaffe deg denne (15 svært positive tilbakemeldinger). SD-kort støtter den også (maks 32 GB).

Les også: Test av norsk Bluetooth-høyttaler til 299 kroner

Så, hva med leveransene? Får du varene og holder de den kvaliteten de bør? Del dine erfaringer med andre i debatten nedenfor.