Sjokkerende prisforskjeller på minnekort

Minnebrikker til kameraer har rast i pris de siste månedene, men en av kjempene virket ikke å la seg affisere av det. Det gjør de nå.

Vi i DinSide data har alltid et halvt øye på prisene i markedet, og vi har ikke kunnet unngå å legge merke til at spesielt minnebrikker stadig blir billigere.

For hør på dette: 1GB SD-minne koster bare 63 kroner hos Amentio.no - bare siden i høst har prisen altså sunket rundt 80%!

Vi har sjekket ut prisene på en rekke forskjellige kort, og her er de billigste vi fant:

SD:
1GB Kingston - 63,- (amentio.no)

miniSD:
1GB Sandisk - 101,- (amentio.no)

CompactFlash:
1GB Kingston - 125,- (amentio.no)

MemoryStick micro:
1GB Sony - 274,- (amentio.no)

xD type H:
1GB Sandisk - 209,- (multicom.no)

Er du litt mer kresen enn å kjøpe det billigste kortet som finnes, er det først og fremst Sandisk Extreme-serien som er anerkjent. 4GB-versjonen av Sandisk Extreme III (CF) fant vi til 535 kroner hos shg.no, 550 hos Multicom og 595 hos databutikken.com.

Det er imidlertid langt billigere enn hos Elkjøp.

For - på Elkjøps nettsider koster 4GB Sandisk Extreme III CompactFlash hele 1899 kroner, eller sagt med andre ord: Elkjøp er 254% dyrere (altså 3,5 ganger så dyrt) som den billigste nettbutikken!

Sjokkerende prisforskjeller på minnekort


Sjokkerende prisforskjeller på minnekort


Oppdatert: Det ser ut til at noen hos Elkjøp har fått med seg vårt funn i dag, og nå har de priset kortet til rekordlave 395,- - hele 26% billigere enn det billigste vi klarte å finne! Trenger du den slags vil vel "løp og kjøp" være et godt tips, med andre ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

OPPDATERT IGJEN: Kun fire kort ble solgt til den rekordlave prisen. Les mer her.