Sjekker om nettstedet har «Heartbleed»

Praktisk Chrome-utvidelse advarer deg.

<strong>IKKE TETTET:</strong> Mange nettsteder har fortsatt ikke tettet «Heartbleed»-sikkerhetshullet. Denne Chrome-utvidelsen advarer deg mens du surfer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE TETTET: Mange nettsteder har fortsatt ikke tettet «Heartbleed»-sikkerhetshullet. Denne Chrome-utvidelsen advarer deg mens du surfer. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Den store nettsnakkisen forrige uke var den såkalte «Heartbleed»-sårbarheten i tusenvis av nettjenester rundtom i verden.

Les også:
Sifte passord eller ikke?
Ekstremt alvorlig sårbarhet i OpenSSL

Heldigvis ser det ut til at «hele verden» er i full gang med å tette sikkerhetshullet, men fortsatt er det mange som ikke har tettet det ennå.

Sensitiv informasjon

Bruker du Chrome som nettleser (noe 34% av våre desktop-lesere gjør), finnes Chromebleed – en kjekk utvidelse du kan installere i nettleseren.

Den kjører i bakgrunnen og sjekker hvorvidt nettstedet du besøker har tettet sikkerhetshullet eller ikke. Dersom de ikke har tettet sikkerhetshullet ennå får du opp en advarsel. Den betyr i praksis at hackere har mulighet til å fange opp sensitiv informasjon når du interagerer med nettstedet, noe du derfor bør la være å gjøre.

Husk nytt passord

Husk også at du bør endre passordet ditt hos nettsteder som har fikset feilen. Vi anbefaler at du bruker unike passord for hvert nettsted du ferdes på – les mer i Sifte passord eller ikke-artikkelen vi skrev i forrige uke.

Les også: Unngå å havne i nettets mørke bakgater