Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene

Microsoft har utstyrt neste Windows-utgave med flere nyttige nyheter de har glemt å fortelle om.

Windows 10 Technical Preview inkluderer flere nyheter som Microsoft ikke har snakket høyt om ennå.
Windows 10 Technical Preview inkluderer flere nyheter som Microsoft ikke har snakket høyt om ennå.Vis mer

Windows 10 Technical Preview er første smakebit av operativsystemet som finner veien til PC-er, nettbrett og mobiler i løpet av 2015. For PC-brukere inneholder operativsystemet mange forbedringer som blant annet nesten eliminerer forskjellene mellom klassiske skrivebordsprogrammer og Modern UI-apper som ble introdusert i Windows 8.

Du kan lese mer om nyhetene i denne artikkelen, og lese om våre førsteinntrykk i denne testen av Windows 10 Technical Preview.

Mer nytt under panseret

I tillegg til nyhetene vi allerede har dekket i disse artiklene, finnes det flere hemmeligheter på innsiden som Microsoft har valgt å ikke snakke for høyt om. Det kan være mange grunner til det, en av dem kan være at funksjonene er uferdige eller kanskje ikke blir å finne i den endelige versjonen til neste sommer.

I denne artikkelen har vi samlet noen av de mest interessante av dem, som avslører litt mer av veien videre for operativsystemet.

Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene

Endre bakgrunnsfarge på den nye startmenyen


Fargene endres automatisk med bakgrunnsbildene dine, men du kan overstyre dette. Høyreklikk på et ledig område på den nye startmenyen, og velg Personalize. I boksen som dukker opp kan du velge mellom flere forhåndsdefinerte farger på blant annet startmenyen.

Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene

Få tilbake den heldekkende startskjermen


En av nyhetene i Windows 10 er gjeninnføring av en klassisk startmeny. Var du tilhenger av at startmenyen i Windows 8? Fortvil ikke - du kan fortsatt få en hedekkende startskjerm også i Windows 10. Høyreklikk på oppgavelinjen, velg Properties > Start Menu, og fjern haken for "Use the Start menu instead of the Start screen.

Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene

Tydeligere varsler


Varsler fra programmer som legger seg i systemverktøylinjen nederst til høyre, kom tidligere i form av ballonger over ikonene. I Windows 10 er varslene løftet, og vises nå øverst til høyre på skjermen. Dette kompletterer de nye Modern UI-varslene som kom med Windows 8.

Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene

Forbedret Ledetekst


Dette kommer kanskje som en overraskelse på mange, men den klassiske ledeteksten i Windows 10 ser ut til å få en rekke nyheter, inkludert tilpasning av tekstbredden til vinduet, CTRL-V (lim inn)-støtte, nye snarveier og mer. Merk imidlertid at nyhetene er merket med "Experimental", så det er ikke sikkert de blir å finne i den endelige versjonen. Høyreklikk på et ledetekst-vindu og velg Properties for å få tilgang til disse eksperimentelle nyhetene.

Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene

Nytt Hjem i Filutforsker


Den nye hjemmesiden "Home" i Filutforsker viser favorittstedene dine, mapper du har aksessert i det siste, og de siste filene du har jobbet med, slik at du raskt finner tilbake til arbeidet ditt.

Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene

Nye snarveier


De nye virtuelle skrivebordene blir veldig enkle å ta i bruk når du kjenner de nye tastatursnarveiene. Prøv for eksempel Windows-tasten + Tab. Da vil du se miniatyrer av alle åpne programmer og skrivebord. Trykker du Ctrl+Win+pil høyre/venstre kan du bytte mellom skrivebord direkte.

Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene

Fest papirkurven på oppgavelinjen


Dette var av en eller annen grunn vanskelig å få til i tidligere Windows-versjoner. Høyreklikk på papirkurven på skrivebordet og velg "Pin to start". Dermed vil papirkurven legge seg på startmenyen. Derfra kan du høyreklikke og velge "Pin to taskbar". Foreløpig må du gjøre det på denne måten, forhåpentligvis kan du velge "Pin to taskbar" direkte fra skrivebordet i den endelige utgaven. Du kan heller ikke dra og slippe filer til papirkurven på disse stedene foreløpig, bare få tilgang til innholdet.

Kjenner du til flere skjulte nyheter og hemmeligheter? Bruk debatten under for å dele dem med andre lesere!

Les også:
Windows 10 Technical Preview lansert
Slik er Windows 10 - DinSides egen test
Skal krympe Windows til en tredjedel

Kilder: Dinsides egne artikler, samt Lifehacker