Sjekk din spillytelse!

Lurer du på om PCen din er kraftig nok til å kjøre de nyeste spillene? Microsoft har laget et hendig lite program som sjekker ytelsen på maskinen din.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et evig spørsmål for alle PC-spillere er om maskinen er kraftig nok. Det er selvfølgelig lett å sammenligne dine spesifikasjoner med det som står på spillets eske og sjekke om PCen holder mål, men nå blir det enda enklere.

XP Game Advisor bruker et lite program fra FutureMark, som sjekker spesifikasjonene til din PC. Deretter kan du sammenligne disse spesifikasjonene med et utvalg av spill innenfor forskjellige sjangere og aldersklasser. Ytelsen blir sammenlignet både mot minimumskrav og foreslåtte krav.

Det er en god del spill å velge mellom, selv om listen er selvsagt langt fra komplett. Utvalget inneholder helt nye titler, som Call of Duty, Commandos 3 og Halo, og en del eldre og mindre krevende spill, for eksempel Diablo 2 og The Sims. Vi fikk i alle fall en ganske god oversikt over hvilke sjangere vår jobb PC ville ha minst problemer med å kjøre.

Du skal naturligvis ikke stole blindt på resultatene, det er flere faktorer som spiller inn på din maskins ytelse enn bare de rene tekniske spesifikasjonene. Men uansett gir programmet deg generell ide om hva spillmonsteret ditt klarer.

Du finner XP Game Advisor her.

Sims er ikke spesielt krevende...
Sims er ikke spesielt krevende... Vis mer


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!