Sit Or Squat

Nettjenesten for deg med følsom mage eller liten blære.

Det er så typisk. Ute på reise i en by du ikke kjenner, langt borte fra siste trygge toalett - og du har spist noe ikke magen din helt vil godta. Noe må ut, og du vet ikke hvor du skal gå.

Dersom dette har skjedd deg kan du trøste deg med at du på ingen måte er den første eller siste personen som vil ha hatt dette presserende problemet. Men takket være moderne teknologi kan det heretter bli enklere å kjapt finne et anstedig lokalt avtrede.

Sit Or Squat er et nettsted som viser veien til nærmeste klosett. Tjenesten med det interessante navnet - som henspiller på at kanskje ikke alle toaletter er delikate nok for nærkontakt med skinkene - begynte som et lite bloggeksperiment, men har raskt utviklet seg til å bli mye mer enn det.

For og av brukerne

Alt du trenger for å lete opp nærmeste toalett er en PC eller egnet håndholdt enhet (en anstendig surfemobil for eksempel), og har du en Blackberry eller iPhone/iPod touch kan du også nyte godt av en egen SitOrSquat-applikasjon.

Sit Or SquatSitOrSquat.com bruker Google Maps som kartgrunnlag, og klikker du på en markør får du opp tilgjengelige tolaetter på det stedet. Markørene har forskjellig fargekode etter status.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For populære håndholdte enheter har du egne applikasjoner. Med iPhone eller iPod touch brukes lokaliseringsteknologi slik at du slipper å søke - de nærmeste toalettene listes opp først.
For populære håndholdte enheter har du egne applikasjoner. Med iPhone eller iPod touch brukes lokaliseringsteknologi slik at du slipper å søke - de nærmeste toalettene listes opp først. Vis mer

Når det gjelder grunnen til tjenestens raske vekst er saken at det ikke er en person som kartlegger toalettene. Alle som har lyst kan være med på å skape innholdet, altså kan du selv legge til toaletter. For deg som vil gjøre litt ut av det kan du legge med bilde(r), gi karakter og annen detaljert info - om det for eksempel er stellebord eller kondomautomat tilgjengelig.


Det eneste vi har å sette fingeren på så langt er at selv om det i dag er registrert godt over 50.000 toaletter, ligger de aller fleste i USA. Men også i noen europeiske storbyer har folk tatt opp trenden. Vi fant til og med et par registrerte toaletter her i hovedstaden, og håper jo at denne artikkelen kan bidra til å få en bedre oversikt over porselenshavner i norske byer.

Dersom du er ekstra interessert i klosettets gleder og sorger kan vi også fortelle deg om at Sit Or Squat har sine egne sider/grupper på Facebook, Twitter og MySpace.

Du kan også ta den helt ut ved å registrere deg på SitOrSquat.com, hvor du da for eksempel kan lage en liste over favoritter (ja, vi snakker fremdeles om toaletter her), som du kan dele med venner - eller kanskje kjæresten din.

Men skyld ikke på oss om det fører til at forholdet går i dass.

Lenke: www.sitorsquat.com