Siste nytt om neste Windows

Nye build-versjoner av den kommende oppgraderingen av Windows 2000 fortsetter å dukke opp, men mottagelsen er blandet. Nå flytter Microsoft lanseringsdatoen.

De fleste har vel allerede fått med seg at Microsoft planlegger en storstilt oppgardering av Windows 2000-operativsystemet. Programmet er foreløpig kjent under kodenavnet Whistler, og innebærer blant annet flere forandringer i grensesnittet med større brukervennlighet. I tillegg skal Whistler være raskere og mer stabil enn forgjengeren. Whistler skal også inneholde deler av den nye .Net-strategien som vi allerede har skrevet om i denne artikkelen.

Den siste build-versjonen har nummer 2281, og skal visstnok ha en rekke forbedringer, blant annet starter den raskere. Microsoft har lenge prøvd å redusere tiden maskinen bruker på å starte opp, både ved å optimalisere koden og samarbeide med maskinvareprodusenter. Under riktige omstendigheter kan for eksempel Windows ME bootes på ca. 30 sekunder.

Høye maskinkrav

En annen nyhet som ikke er så gledelig for mange brukere, er at Whistler blir et meget krevende operativsystem. I følge kilder i Microsoft, vil systemkravene for Whistler bli mye høyere enn for Windows 2000, blant annet vil 128 MB RAM være minimumskravet når det gjelder minne.

Det store spørsmålet er når Whistler faktisk kommer i butikkene. Den opprinnelige planen var at den første offisielle betaen skulle sendes til testere tidlig i oktober 2000. Datoen ble senere skjøvet flere ganger, senest til en gang i november.

Når det gjelder den lanseringen av det ferdige produktet, finnes det heller ingen dato. Microsoft opererte først med april 2001 som en mulighet, men sier nå at tredje kvartal 2001 er mer sannsynlig. Vi har likevel grunn til å tro at det ferdige operativsystemet ikke kommer til å se dagens lys før i 2002. Whistler skal være det første operativsystemet som kombinerer Win9x- og NT-kjernene, og det skal tydeligvis betydelig arbeid for å få dette til.

Vi venter uansett i spenning på den første betaen, og vil fortsette å holde deg oppdatert med nyhetene om Whistler.