SilentNight Micro Burner

At det var mulig å få så mye funksjonalitet i et så lite program, trodde vi ikke var mulig. I tillegg er det noe så uvanlig som norskutviklet!

Noen ganger dukker det opp programmer som gjør et spesielt inntrykk på oss, enten det er snakk særlig smarte og nyvinnende egenskaper, eller usedvanlig kompakte programmer uten at det merkes på funksjonaliteten.

Verdens minste

SilentNight Micro Burner faller helt klart inn under sistnevnte kategori. Her er det snakk om et CD/DVD-brenneprogram som til tross for sin beskjedne størrelse på 1,2 MB gjør nettopp det du skulle forvente av et brenneprogram, og faktisk mere til. Bak programmet står nordmannen Kristen Tande fra Askim, som hevder at dette er verdens minste multimedia brenneprogram.

SilentNight Micro Burner


Micro Burner består av én enkelt exe-fil, og starter når du dobbelklikker den. Det trenger altså ikke noen installasjon, og derfor egner programmet seg godt til å bli kjørt fra for eksempel en USB-minneplugg eller lignende. Dermed kan du få brukt CD/DVD-brenneren selv på maskiner der du ikke har tilgang til annen programvare til formålet.

Grensesnittet i programmet er ikke det beste, og alle oversettelsene er ikke like heldige. Tilbakemeldingene som gis underveis bør også jobbes mer med. Men vi har sett bilder av neste versjon (ikke frigitt beta), og den ser lovende ut.

Funksjoner

Basisfunksjonaliteten begrenser seg til brenning av filer til CD og DVD, brenning av MP3/WAV-filer til musikk-CD, og opprettelse og brenning av såkalte ISO-speilbilder. Disse funksjonene utgjør gratisversjonen av programmet. I tillegg har det innebygde funksjoner for backup, utskrift av CD-covere og kopi av CD/DVD, men dette krever at du registrerer programmet, som i skrivende stund koster 29 dollar, eller rundt 200 kroner.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet her

Flere gratisprogrammer