Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Sikre Hotmail-kontoen din

Har du glemt passordet kan det være for seint.

Det hender seg støtt og stadig at vi får en epost til redaksjonen fra frusterte Hotmail-brukere som ikke får logget inn; enten fordi de har glemt passordet eller av andre årsaker. Eksempelvis er det bare ett år siden et massivt phishing-angrep gjorde at Hotmail-passord lekket ut på nett.

Løsningen er selvsagt i utgangspunktet å klikke på glemt passord-lenka, hvor hensikten er at du kan få tilsendt et nytt passord, men har du ikke oppgitt noen sekundær e-postadresse er du like langt.

Med andre ord er dette noe du bør få på plass allerede nå om du bruker Hotmail. Det finnes i tillegg flere mekanismer som kan redde deg en regnværsdag.

Les også: Kraftig forbedret Hotmail

Endre kontoinnstillinger

Forhåpentligvis husker du fortsatt passordet ditt, så du begynner med å logge på Windows Live. Derfra trykker du på navnet ditt øverst til høyre, og deretter på konto i menyen som spretter opp.

Deler av skjermbildet ser da slik ut:

Sikre Hotmail-kontoen din


Her kan du legge inn flere ekstra sikringer:

E-post - En sekundær e-postadresse slik at Microsoft kan sende deg en lenke for å nullstille passordet.

Mobiltelefon - Fungerer dessverre ikke i Norge i skrivende stund, men kunne ha sendt deg en SMS med aktiveringskode om du hadde glemt passordet ditt.

Klarert PC - Dette er nytt i den siste versjonen av Windows Live Messenger. Lar deg definere én maskin som en klarert PC (typisk maskinen på hjemmekontoret eller en det er lite sannsynlig at blir stjålet), som alltid vil kunne logge deg på.

Spørsmål - Det tradisjonelle sikkerhetsspørsmålet om hvor du er født, hva katten din heter etc.

Les også:

Bildet som fikk Microsoft til å se rødt