Sikkerhetsnett for Outlook Express

Epost vil du gjerne ta vare på, men det kan by på utfordringer. Det burde ikke være slik, etter vår mening, og heldigvis er det noen smartinger som har laget en løsning.

Sikkerhetsnett for Outlook Express
Publisert
Sist oppdatert

Det ingen enkel oppgave å ta sikkerhetskopi av epost hvis du bruker Outlook Express. Det er heller ikke enkelt å flytte hele Epost-oppsettet fra en maskin til en annen eller til en ny harddisk.

Det er jo mulig, men krever innsikt i Windows' irrganger på flere områder.

At ikke Microsoft har gjort disse helt grunnleggende og viktige oppgavene enklere er dårlig service overfor brukerne.

Men det finnes heldigvis løsninger, vi har funnet Outlook Express Backup fra Geniesoft.

Enkelt i bruk

Programmet er svært enkelt i bruk, og har et grensesnitt som hjelper deg gjennom prosessen trinn for trinn.

Du velger først Backup, krysser så av for de forskjellige elementene du vil ha med, så kan du velge hva slags filtype og plassering av filen som inneholder sikkerhetskopien.

Til slutt kan du la programmet sjekke om kopien er gyldig før du avslutter.

Vi likte spesielt godt at du kan lagre hele sikkerhetskopien, som også kan inneholde Favorittene og fritt valgte filer i tillegg, i en EXE-fil. Dermed er det bare å dobbeltklikke og kjøre denne etterpå, uten å måtte starte programmet, når du skal legge tilbake sikkerhetskopien.

Flytting av epost

Vi har nettopp oppgradert en av husets PCer, som brukes både av den håpefulle og hans mor. Bruksområdene er mildt sagt svært forskjellige: Gutten skyter, kjører gris og utforsker mystiske verdener, mens fruen i huset bruker den stort sett til epost.

Oppgraderingen var grundig, bare CD, DVD og diskettstasjon ble beholdt inne i PCen. Derfor var det nødvendig å flytte eposten fra den gamle harddisken med Windows ME til den nye med Windows XP.

Før oppgraderingen hadde vi kjørt Outlook Express Backup og pakket alt i en EXE-fil som vi lagret på en annen PC i nettverket. Vi husket også å eksportere konto-innstillingene til samme mappen

I Win XP opprettet vi to brukere, startet Outlook Express og importerte kontoinformasjonen.

Så kjørte vi EXE-filen fra Outlook Express Backup – og så var alt på plass.

Stort enklere kan det ikke gjøres.

Programmet finner du her. Du kan prøve det gratis i 15 dager, deretter må du betale 29.95 USD for en lisens.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer