Sikkerhetsfeil i Eudora kan rettes

En feil i epostprogrammet Eudora gjør at epostmeldninger satt opp på en spesiell måte kan angripe filene på harddisken din. Nå har det kommet en oppdatering som både ordner problemet og oppgraderer programmet.

Feilen kan oppstå hvis du mottar epostmeldinger som inneholder Java-appletter eller Javascript-vedlegg. Mottageren vil ikke kunne se at det følger med et vedlegg, men vil finne en lenke i meldingen. Bak denne lenken kan det ligge kode som i praksis er selve vedlegget. Når man så klikker på lenken, følger man ikke en lenke, men starter opp vedlegget som så kan gjøre skade på PCen.

Qualcomm er klar over feilen, og har allerede laget en fiks som fjerner problemet. Fiksen vil også oppgradere Eudora Pro Email 4.0.1 til 4.0.2. Det er også mulig å sikre seg med en gang. Ved å deaktivere Microsoft-vieweren i Eudoras egenskaper, vil man ikke kunne skjule slike vedlegg som en lenke. Det tryggeste er likevel å laste ned oppgraderingen.

Problemene det er snakk om gjelder så vidt man vet bare Eudora Pro Email 4.0 og 4.0.1 for Windows. Brukere av tidligere versjoner av programmet kan føle seg trygge. Det samme gjelder de som bruker Eudora Light eller Macintosh-versjoner. Den nye versjonen Eudora Pro Email 4.1 har heller ikke denne sikkerhetsfeilen.

For å laste ned fiksen, kan du følge lenken til Eudora.