Siemens Xpert 8520 - teknisk omtale

Siemens Xpert 8520 - teknisk omtale

Siemens Xpert 8520 - teknisk omtale

  Maskinen er utrustet med en 450 MHz Pentium III, 64 MB minne, harddisken er på 8,4GB. CDer leses med en 40X CD-ROM-leser Samsung SC-140. Skjermkortet er et Elsa Victory Erazor II, med grafikkbrikken Riva 128 og har 16 MB minne. Lyden kommer fra et SoundBlaster AudioPCI.64. Det er også et innebygget 56K modem som står i en PCI-plass.

  Skjermen er en 17-tommer som måler 40,5 cm diagonalt og stemmer derfor godt med det oppgitte målet på 16-tommers synlig bilde. Maksimal anbefalt oppløsning er 1024 x 768 @ 85Hz, som gir et godt og stabilt bilde. Punktavstanden (dot pitch) er på 0,28 mm. Skjermen karakteriserer vi som god.

  Høyttalerne er små, og greie til enkel multimedia og spill. De er for små til å kunne gjengi musikk, siden det ikke er noen bassgjengivelse.

  Utbyggingsmuligheter

  Maskinen er svært lett å åpne. Det er en lås på baksiden og en låseklemme under fronten. Du trekker fram hele plastdekselet med et enkelt håndgrep.

  Når vi fikk av dekselet virket selve stålkabinettet svært kjent. Det viser seg at det er identisk med IBM sitt kabinett! Komponenter og deksel er helt forskjellig, men ”ramma” er laget på samme fabrikk! Interessant.

  Det er plass til 2 ekstra lagringsenheter med adkomst fra forsiden. Dermed er det plass både til en CD-brenner og en ekstra harddisk. Begge plassene er 5,25-tommer brede, så du vil trenge monteringsskinner for å feste en 3,5-tommers enhet.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Det er fire plasser til minne, og tre av disse er ledige.

  Det er en AGP-plass, fire PCI-plasser, en ISA og en delt PCI/ISA-plass. Du kan altså sette inn tre PCI-kort og ett ISA-kort, eller to PCI-kort og to ISA-kort i maskinen.

  Tilkobling

  Denne Xpert-modellen har alle standard tilkoblinger: Tastatur, mus, 2 x USB, 2 x serieporter, en parallellport, skjermutgang og tilkobling for analog telelinje. Det er også minijack-kontakter for høyttalere, mikrofoninngang og linjeinngang og en standard kontakt for styrespak (og MIDI som krever overgangsledning).