Siemens Nixdorf Scenic Pro D6

Dette er en kraftig bordmodell som egner seg for kraftbrukere, for eksempel programutviklere. Mange av disse foretrekker en bordmodell fordi det gir lettere adkomst ved endring av konfigurasjonen enn en gulvmodell. Denne maskinens konstruksjon vil være godt egnet til denne type brukere.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Siemens Nixdorf Informasjons-
systemer (SNI) er en av de europeiske elektronikkgigantene, og har i årevis levert datautstyr til større virksomheter, spesielt innen terminaler for bank- og postvesen. Siden PC’ene har overtatt store deler av dette markedet, og i tillegg utgjør et eget marked, er det naturlig at SNI satser sterkt på PC-markedet.

LES OGSÅ:

Modellene vi har testet er de siste skuddene på stammen i Scenic serien. De har fått nye hovedkort – D981 – som er produsert av SNI i en av Europas mest moderne fabrikker og basert på den siste tilgjengelige teknologi.

Windows 95 var både forhånds-installert og på CD-ROM. I tillegg var det med en CD-ROM med oppdaterte drivere og tilleggsprogramvare, samt engelsk brukermanual og CD-ROM for Matrix Millenium-skjermkortet
Maskinen var satt opp korrekt fra leverandøren og oppførte seg eksemplarisk i alle sammenhenger. I tillegg plasserer den seg høyt på våre ytelsesmålinger.

Maskinen ga generelt et svært godt inntrykk og kan trygt anbefales.

Konstruksjon

Scenic Pro D6 er ganske originalt for en bordmodell basert på ATX-formatet. Andre fabrikanter benytter andre (og ofte svært egne) formfaktorer på bordmodeller for å få maskinen lavere, det nye NLX-formatet er designet spesielt for å tilby et standardiserte lavprofil-format. Kabinettet har dessuten et nøkternt og solid design og er enkelt å åpne for installasjon av tilleggsutstyr. Lagringsenhetene er plassert over hverandre med et beskyttelsesdeksel som kan skyves foran disse. Dette dekselet gir også en viss støydemping. Det er dessuten montert en smartkortleser for å begrense adgangen til maskinen – en sikkerhetsdetalj som kan være svært viktig i mange virksomheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komponenter

Scenic Pro serien er moderne maskiner som bruker den nyeste teknologi i oppbygningen. Den er basert på Intels 440 LX-brikkesett, støtter SDRAM, AGP og USB.

D6-modellen er utstyrt med en 266 MHz Pentium II prosessor, 64 MB RAM, 3,2 GB Ultra DMA harddisk, 24X CD-ROM-leser og et Matrox Millennium II AGP skjermkort. Lydfunksjoner er integrert på hovedkortet med brikker fra Crystal som tilbyr 16-bits full dupleks inn- og avspilling av lyd, og en sokkel som gjør det mulig å oppgradere til wavetable for MIDI-avspilling. Det finnes r også en standard ekstern kontakt for styrespak/MIDI-tilkobling.

Maskinen kan leveres med fra 233 til 333 MHz prosessor og kan bygges ut med opptil 512 Kb RAM. Det er plass til totalt fem lagringsenheter. Av disse har én 3,5 tommers og to 5,25 tommers plasser ekstern åpning. Internt er det plass til to stk 3,5 tommers enheter.

Dokumentasjon

Maskinen ble levert med dokumentasjon på flere språk, men ikke norsk. Hele 5 hefter var med: Safety & Ergonomics, Användarmanual (på svensk), System Board, og BIOS Setup. Heftene inneholdt gode beskrivelser og forklaringer med mange illustrasjoner.