Siemens Mobile 360

Det er noe litt traust og kjedelig med denne maskinen, til tross for en moderne grønnfarge. Maskinen har gjennomsnittlig ytelse og en litt dårlig batterikapasitet. Alt i alt er det derfor lite som peker seg ut verken på den ene eller den andre måten.

Siemens Mobile 360
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Siemens holder stilen. Grønne PCer med enkle og rene former har blitt varemerket for deres bærbare Mobile-serie. Mobile 360 er en typisk alt-i-ett maskin som er ment å fungere godt både på kontorpulten og når du er ute på reise.

LES OGSÅ:

Spesifikasjoner

Siemens Mobile 360 har en vanlig 12"-skjerm som viser opp til 800x600 piksler i 16,7 millioner farger. Tastaturet er ganske stort, ca. 10% over gjennomsnittet.

Vekten er 3,01 kg, noe som er 15% over gjennomsnittet, mens volumet på 3178 cm3 ligger rett over gjennomsnittet.

Maskinen har en Intel Celeron 300 MHz-prosessor, og i den maskinen vi mottok var det satt inn en 64 MB RAM-brikke til tross for at merkelappen på baksiden indikerer et interminne på bare 32 MB (prisen som oppgis er for 64 MB og bekreftet fra Siemens). Harddisken har 4 GB lagringsplass.

Siemens Mobile 360 er en alt-i-ett-maskin, men det er ingen porter for dokkstasjon. Den har 24X CD-ROM, to kortplasser for Type II PC-Card eller én Type III, én USB og trådløs port. I tillegg har maskinen et innebygget 56 Kbps-modem.

Pekeredskapet på maskinen er en vanlig styreflate med to knapper som er plassert noen cm nedenfor tastaturet.

Makskinen i bruk

Det er vanskelig å finne noe negativt på denne maskinen, og tilsvarende vanskelig å finne noe å bli entusiastisk over. Det er m.a.o. en maskin helt på det jevne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tastaturet er stort og behagelig, skjermen er lyssterk og klar, og styreflaten nøyaktig.

Grei ytelse men dårlig batteri

Ytelsen på Siemens Mobile 360 er god, og i tillegg svært jevn mellom de ulike programmene som inngår i våre ytelsesmålinger. Maskinen har testens minste forskjell mellom typiske kontorprogrammer og grafikkprogrammer. Dette innebærer at den er over gjennomsnittet for kontorprogrammer som Word og PowerPoint, men hevder seg relativt dårlig for grafikkbaserte programmer. Det eneste kontorprogrammet hvor den ikke har gode resultater, er regnearkprogrammet Excel.

Batteriløsningen for denne maskinen er nokså skuffende. To og en halv time ved kontinuerlig bruk er ikke imponerende når de beste maskinene i denne testen klarer nesten fire timer. Løsningen for hvilemodus imponerer heller ikke: Selv om det er bra at du ikke behøver å gjøre mer enn å slå ned lokket for å gå ut i hvilemodus, er det for dårlig å måtte vente hele 17 sekunder for at maskinen skal vende tilbake fra hvilemodus.

Konklusjon

Vi synes at Siemens Mobile 360 er en litt kjedelig bærbar PC. Det er en god arbeidshest, men det er lite som gjør at den utmerker seg.

Vi er derfor litt usikre på om det finnes noen typer brukere som ikke klarer å finne et enda bedre kjøp blant de andre maskinene som deltar i denne testen. Men dermed er det ikke sagt at Siemens Mobile 360 er et dårlig kjøp. Bare litt kjedelig.