Siemens Gigaset SE505

Siemens Gigaset SE505

Siemens opererer ikke bare sammen med Fujitsu, de leverer også trådløst nettverk under sitt eget merkenavn. Vi har testet Gigaset SE505 og PC Card 54.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenger vanskelig å få tak i en ruter som også er et trådøst aksesspunkt. De dukker opp fra den ene leverandøren etter den andre, og de aller fleste har i utgangspunktet de samme mulighetene.

Dette skyldes standardisering av komponenter, det er et lite utvalg av disse som går igjen hos de aller fleste produsentene, som er utviklet ut fra behovet hos målgruppen.

Den vanligste varianten inneholder en port for tilkobling til nettleverandørens boks, 4 svitsjede 10/100 Ethernet-porter og trådløst nett med en eller to antenner.

Siemens Gigaset SE505


Vi har testet slike modeller med støtte for 802.11g fra 3Com og SMC, og Siemens - denne gangen uten partneren Fujitsu - tilbyr også sin variasjon over samme tema - Siemens Gigaset SE505.

Vi testet denne sammen med PC-kortet for bærbare, som har fått det fantasifulle navnet PC Card 54.

Installasjon og oppsett

Tilkoblingen er grei, selve ruteren kan enten stå på bord/hylle eller henges på vegg, tredd over 2 skruer. Du kan selv velge hvilken vei den skal henge, om kablene skal henge eller komme ut på toppen.

Konfigurasjon gjøres som vanlig via nettleseren, og ruteren oppførte seg helt eksemplarisk.

Siemens Gigaset SE505


Selve skjermbildet er mer forseggjort enn hos de aller fleste andre rutere, men fuksjonaliteten er også på høyden. Du har muligheter for omfattende filtrering, samt støtte for virtuelle servere med mapping av interne/eksterne porter, og støtte for dynamisk DNS via www.dyndns.org.

Siemens Gigaset SE505


Også den trådløse delen er komplett, med tilgangskontroll på WEP og/eller Mac-adressenivå, og støtte for blandede med 802.11 b/g eller rene g-baserte nett.

Ytelse

Siemens Gigaset SE505

Simens-løsningen viste seg å være en stabil og robust kombinasjon. Ytelsen er stort sett jevn, den faller bare ned i korte perioder ved forstyrrelser og tar seg fort opp igjen.


Rekkevidden er meget god, den svekkes svært lite nedover i etasjene i vårt trehus.

Sammenlignet med de andre kombinasjonene av rutere og PC-kort vi har testet, havner Siemens Gigaset SE505 midt på treet mellom toppscorerkombinasjonen SMC ruter og ASUS kort og ASUS ruter og MSI kort på bunn.

Siemens Gigaset SE505


Konklusjon

Siemens Gigaset SE505/PC Card 54 er en grei kombinasjon, den var samarbeidsvillig og stabil, og har en jevnt god ytelse.

Ruteren koster ca 1800 kroner og PC-kortet ca 800. Prisene vil selvsagt kunne variere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer