Siemens + Microsoft = Dynamitt

Et samarbeid mellom de to teknologi-gigantene gjør at du snart kan sitte i stua og surfe på nettet kun med en liten skjerm i fanget. SIMpad heter nyvinningen som ifølge verdenslederne vil endre våre arbeidsvaner radikalt.

HANNOVER (DinSide): Det er rart med det, men når Microsoft sier at noe kommer til å ta av så gjør det ofte det enten vi vil eller ikke. Nå har altså Billy-boy bestemt seg for at vi skal kunne gå rundt i huset med en liten plate med Internett-forbindelse. Og i dette tilfellet er vi faktisk ikke sikre på om vi er så lei oss for denne overstyringen.

Med på laget har Microsoft fått teknologi-freakene i Siemens, og sammen har de utarbeidet SIMpad SL4 for proff-brukere og SIMpad CL4 for privatmarkedet.

Prinsippet er ikke ulikt de fleste PDAer, der man bruker er styrepenn på en trykkfølsom fargeskjerm. Skjermen er av typen TFT SVGA med en oppløsning på 800*600 punkter. Likheten med PDAene fortsetter også på innsiden. Microsofts bidrag til symbiosen er Windows CE 2.12 i CL4 og Windows CE 3.0 i SL4. I førstnevnte finnes også Pocket Word, MS Paint, en enkel utgave av Internet Explorer og P-mail (forenklet e-post program). I proff-utgaven får du i tillegg en full Pocket Office versjon og komplett utgave av Internett Explorer.

Mens PDAene ofte har vanskeligheter med å vise hele web-sider, er SIMpad laget for å gi deg samme skjermbilde som om du hadde sittet ved en PC eller Laptop.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alltid på nett

Siemens + Microsoft = Dynamitt

Begge modellene er laget for at du alltid skal være pålogget Internett. SL4 kan kobles til et trådløst nettverk, Bluetooth-miljø eller bruke GPRS dersom du setter i et lite kort på toppen. Med CL4 trenger du et Siemens Gigaset 4070, en liten boks som kobles til ISDN-linjen din. Gigasetet sender signaler trådløst til SIMpaden. Du er derfor ikke avhengig av å ha en egen PC.

SIMpad SL4 kan bruke Citrix’ ICA-klient som vi skrev om på fredag. Dette er testet og fungerer visstnok utmerket. Klienten kan installeres så fremt du først har skaffet deg den nødvendige programvaren fra Citrix.

Dyr moro

SIMpad SL4 kommer i salg i løpet av april og vil ha en pris på rundt 3000 DM (ca. kr 12600). Først i august kan du få ”billigutgaven” CL4 til en pris rundt 2290 DM (ca. kr 9600). I tillegg trenger du da Siemens Gigaset 4070 som i dag koster 400 DM (ca kr 1700), og får dermed en samlet pris på 11.300 kroner.

Ikke akkurat gratis, men når Microsoft sier det kommer vi vel ikke unna. Flere andre selskaper ventes å lansere lignende modeller i løpet av året, og vi kan jo håpe at det går som det ofte går..i det konkurransen økes går prisene ned.