Side 3: Funksjoner og programvare

Canon har den mest omfattende programpakken, mye på grunn av at det er skriveren som har flest funksjoner.


Alle tre skriverne leveres med programmer som skal gjøre det enklere å skrive ut fotografier, og utføre enkel bilderedigering.

Canon-skriveren kan brukes til CD/DVD-påskrift Vis mer


Canon iP4000 har en omfattende og god programpakke, Easy Photo-print for fotoutskrifter, CD Label-print for utskrift direkte på CD/DVD, samt Photo Record for å lage fotoalbum med flere bilder pr side og beskrivende tekster. I tillegg legger Easy Web-print seg som en egen menylinje i Internet Explorer. Her får du blant annet mulighet til å nedskalere nettsider i bredden slik at de får plass på A4-ark, og gir deg samtidig rask tilgang til utskriftsrelaterte innstillinger.

Som eneste skriver i denne testen har iP4000 innebygd støtte for automatisk tosidig utskrift, direktetilkobling av digitalkamera, og to arkmatere.

Epson C86 og HP Deskjet 6540 støtter ikke utskrift til CD/DVD, og har programvare med noe enklere funksjonalitet. Epson-skriveren leveres med programmet PhotoQuicker, som er en brukervennlig løsning for blant annet å kunne skrive ut flere fotografier på hvert ark. I tillegg får du også her en menylinje i Internet Explorer (Epson Web-To-Page) som sørger for å nedskalere nettsider slik at den passer på A4-ark.

HP har tilsynelatende den simpleste programvaren, kalt HP Photo Printing. Ved nærmere øyesyn vil du se at dette programmet kan mer enn man først skulle anta - her kan du både redigere bilder og skrive ut albumsider.

Et pluss til HP for at skriveren har en ekstra USB-port i fronten, slik at du kan koble til to PCer.

Totalt sett får du uansett mest funksjonalitet dersom du velger Canon iP4000, som samtidig har den beste programpakken og beste grensesnittet - etter vår oppfatning.

Neste: Brukervennlighet