Dette programmet redder Windows å reboote mot din vilje. Foto: Zach Klein
Dette programmet redder Windows å reboote mot din vilje. Foto: Zach KleinVis mer

Shutdownguard hindrer katastrofen

Stopper Windows når det vil starte maskinen på nytt.

Lite er så frustrerende som når PC-en plutselig starter på nytt helt av seg selv; spesielt når man er midt i en oppgave eller har jobbet med noe som ikke har blitt lagret.

I Windows hender det seg at maskinen vil reboote mot din vilje, og følger du ikke med, kan utfallet bli katastrofalt.

Spesielt gjelder det når du har oppdatert Windows med en patch. For å tette enkelte sikkerhetshull er det nødvendig å starte maskinen din på nytt, og følger du ikke helt med, er det fort gjort at maskinen stenger alle programmene du har åpne og starter på nytt.

Selv om mange programmer rekker å spørre om du vil lagre først, kan det være at f.eks. nettleseren din ikke gjør det, og pågående nedlastinger, ulagrede blogginnlegg etc. forsvinner før du vet ordet av det.

Det er her Shutdownguard kommer inn i bildet. Dette programmer ligger i systemstatuslinja (den nede ved klokka, vet du) og hindrer Windows i å starte på nytt. Når Windows prøver, spretter det opp en liten ballong som forteller deg at Windows nå har prøvd å starte på nytt, og så kan du selv velge om du vil la dette skje eller jobbe videre. Da rekker du også å gjøre ferdig det du holder på med, laste ned fila du holder på med og si i fra til eventuelle MSN-kontakter at du er nødt til å reboote.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Shutdownguard hindrer katastrofen


Shutdownguard er også kompatibelt med Windows Vista.

Programmet er gratis og kan lastes ned fra http://code.google.com/p/shutdownguard/.

Mer programvare: http://dinside.no/data/programvare/

Toppbildet er tatt av Zach Klein og er lisensiert gjennom Creative Commons