Shirtsmyway - en skreddersydd skjorterevolusjon

Design din skjorte og få den levert på døra. Skreddersydd.

Å handle klær på nett kan være en utfordring, noe undertegnede smertelig har fått erfare ved flere enn én anledning. Ofte kan det være at plagget som tilsynelatende skulle passe ikke gjør det, og har du bestilt fra utlandet er det ikke bare-bare å sende det i retur.

Det var nettopp det danskene Peter Crawfurd og Michael Yang hadde i tankene da de for bare noen måneder siden åpnet Shirtsmyway; en nettbutikk som selger skjorter, men med en vri vi ikke har sett før.

Ikke bare kan du designe din skjorte som du vil (og vi snakker virkelig mange muligheter her, faktisk over en billion kombinasjoner), men når du har designet skjorta får du også en veiledning til hvordan du skal måle overkroppen slik at du får en skjorte som skreddersys og dermed passer helt perfekt.

Morsomt å lage

Alt skjer i nettleseren din. Du velger blant over 30 ulike stoffer der prisene varierer fra $65 til $95 (cirka 400-600 kroner med dagens kurs). Hvordan du så ønsker å utforme skjorta er helt opp til deg, og prisen for stoffet du bruker på selve "skjortebasen" er alt du betaler – også frakten er gratis.

Oppdatert: Merk dog at moms og toll tilkommer. I følge DinSides importkalkulator betyr det at den billigste skjorta havner på snaue 700 kroner hvis du bruker Posten som speditør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik handler du på eBay

Her er noen av de over 30 ulike stofftypene du kan velge på shirtsmyway.com.
Her er noen av de over 30 ulike stofftypene du kan velge på shirtsmyway.com. Vis mer


Første steg er å velge hvilket stoff som skal være hvor. Du kan ha ulike stoffer på selve skjorta og kragen, ermene, brystlomma, bak knappene etc.

I steg to velger du hva slags type krage du vil ha, formen på lomma, kneppetype på ermene etc. Videre kan du velge blant en god håndfull ulike knappefarger, farge på knappehull, skulderstropper, "krageoppstiver" (hvis det er det det heter; jeg har riktignok symaskinsertifikatet fra 5. klasse, men der stopper kompetansen) og, hvis du vil ta den helt ut, sette på et monogram enten på skjortelomma eller ett av ermene. Ved bestilling av mer enn 10 skjorter, kan dette tilpasses ytterligere; en oppgradering som vil bli synlig i nær fremtid, i følge Peter Crawfurd.

Mål overkroppen på 11 punkter, så passer skjorta perfekt.
Mål overkroppen på 11 punkter, så passer skjorta perfekt. Vis mer


Mål på flere måter

Når du er fornøyd med designen må du sørge for at skjorta passer. Du kan selvsagt ta den enkle varianten og velge en predefinert størrelse fra XS til XXL, men du kan også finne frem en skjorte som sitter godt og ta mål av ulike lengder på denne skjorta. Det beste resultatet vil du imidlertid få hvis du måler deg selv, og ved å legge inn 11 ulike mål (for eksempel rundt brystet) vil du få ei skjorte som er skreddersydd perfekt til å passe din kroppsform. Du velger også hva slags passform du ønsker; normal, tettsittende eller romslig.

Hvis du vil bestille flere skjorter, tar også Shirtsmyway vare på dine vitale mål, slik at du slipper å legge det inn hver gang.

Når du er ferdig, betaler du med Visa eller Mastercard, og så er skjorta på døra di innen 15 dager. Du kan også betale $10 ekstra for å få den levert innen 9 dager, og butikken sender selvsagt også til Norge.

Les også: Er dette Norges beste utsalg?

Crawfurd forteller DinSide at dette bare er begynnelsen, og at selskapet også planlegger å selge andre typer klesplagg. Foreløpig er det kun herreskjorter som står på menyen, og disse lages av et skredderteam stasjonert i Kina.

- Business is good!

Han er også fornøyd fire måneder etter lansering og kan fortelle at butikken i april solgte 300 skjorter. Skal vi tro tilbakemeldingene fra brukerne, ser det også ut til at kundene er meget fornøyde.

Som kjent er det deilig å være norsk i Danmark, og det har ikke danskene i Shirtsmyway tenkt til å endre på. I en epost får vi nemlig beskjed om å videreformidle følgende:

Place your order as normal and send an email to support@shirtsmyway.com with your
name and promo code "DinSide.no 10%" within 1 hour after the order is placed. If you are a customer from Din Side, we will refund you 10% on your order. This promo is valid until 7th of June '09

Du finner nettbutikken på http://www.shirtsmyway.com/.

Til slutt tipser vi også om at Shirtsmyway har farsdagstilbud frem til fredag, og at du derfor får tre skjorter til prisen av to.