ShareMouse

To maskiner, to skjermer - genial felles styring

I stedet for å krangle om hvilken maskintype som er best - Mac eller PC - så er det en god del av oss som faktisk bruker begge deler. Vi har faktisk gjort det siden 1985, i forskjellige sammenhenger både i jobb og privat.

Før i tiden var det fortrinnsvis snakk om å fordele oppgaver, siden de samme programmene ikke fantes på begge plattformene. Skulle man jobbe med bilder, video, lyd og musikk var dette hjemmebane for Mac-brukerne. Men PC-en ble brukt til kontorarbeide og til spesielle nødvendige administrative oppgaver.

Slik er det ikke lenger, begge plattformer kan for de fleste brukes om hverandre til det meste, det er heller snakk om erfaring, smak og behag, eller fruktbart vekselbruk.

Les også: Dele filer mellom Mac og PC

Utveksling

I dag er det heldigvis blitt en regel at man kan utveksle filer mellom de to plattformene, før i tiden måtte man bruke konverteringsprogrammer og spesialprogrammer for å kunne koble maskinene på samme nettverk med felles filtilgang.

Kobler du opp en Mac og PC på samme nettverk i dag er det bare litt småfikling som skal til for å kunne dele filer mellom maskinene, ikke mer enn man må gjøre for å dele filer mellom PC-er eller Mac-er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ShareMouse


Du kan også kjøpe bokser og styreenheter som kobles til skjermene og begge maskinene, og lar deg bruke samme tastatur på begge ved hjelp av en velger.

Men det kan gjøres enda enklere!

ShareMouse

Dette er et program som installeres på begge maskinene, og dermed kan du styre begge med samme tastatur og mus. Det er som å ha to skjermer på samme maskin, musa flytter seg videre til neste skjerm så snart den forsvinner bak venstre eller høyre skjermkant.

Og ikke nok med det:

Du kan nå dra og slippe filer fra den ene maskinen til den andre, direkte mellom skjermene, som om det var mellom mapper på samme maskin!

Installasjon og bruk

Du laster ned programmet på begge maskiner og det må naturlig nok kjøre på begge. Maskinene må også være på samme nettverket, trådløst eller kablet.

Dermed bare virker det, slik at du kan bruke samme mus og tastatur på begge maskinene, men bare på én av gangen, selvsagt.

På kontrollpanelet til programmet kan du stille inn om den skjermen som ikke er aktiv skal dimmes ned i lysstyrke eller ikke, og velge snarveier.

ShareMouse


I Monitor Manager kan du stille inn plasseringen av skjermene.

ShareMouse


I noen programmer kan du også dra filer rett inn, for eksempel et JPG-bilde som ligger på Mac-en kan du dra rett inn i et Word-dokument som du lager på PC-en.

Du kan også kopiere og lime inn tekst mellom åpne programmer på begge maskinene.

Les også: Slik deler du filer og mapper i OS X

Helt gratis!

Programmet er gratis for vanlige hjemmebrukere, men koster penger hvis det skal brukes i jobbsammenheng på større nettverk og mellom flere maskiner.

Du laster ned programmene fra hjemmesiden til ShareMouse.

Her er en demovideo: