Sett PCen i et annet rom

Med denne smarte løsningen fra Matrox kan du sette PCen din 250 meter unna, og dermed få det helt stille på kontoret ditt.

Extio F1400 heter denne lille boksen, som den gamle grafikkort-storheten Matrox står bak. Den vises frem under årets CeBIT-messe i Hanover, og har du råd til den, kan du sette PCen så langt som 250 meter unna skjermen, tastaturet og musa. Hvordan er det mulig?


Genialt?

I følge Matrox er dette verdens første "fjerngrafikk-enhet". Mus, tastatur, høyttalere/øretelefoner og grafikkort løsrives fra PCen ved hjelp av en fiberoptisk kabel. I PCen sitter nemlig et PCI eller PCI Express vertskort med fiberoptisk tilkobling.

Du kan faktisk koble til hele fire skjermer enten digitalt (DVI) eller analogt (DVI med VGA-overgang). Og hvis du er redd for støy, kan vi legge til at boksen er fullstendig vifteløs.

Av øvrige egenskaper nevnes 128 MB grafikkminne, 6 USB 2.0-porter (4 foran, 2 bak), integrert lydkort med optisk utgang i tillegg til de vanlige analoge inn- og utgangene.

Vi har ikke fått opplyst noen pris, men produktet skal være kommersielt tilgjengelig i andre kvartal i år, i følge Matrox sin pressetalsmann, Nikolai Burzig.

Flere CeBIT-saker.