Sett opp din egen test

DinSide tester nye dataprodukter hele tiden, men i motsetning til testene i databladene kan du bestemme hva som er viktig. Og dette er ikke bare for spesialistene. Alle kan sette opp sin egen test.

Her er linker til produktvelgere som gjør at du enkelt kan sette opp din egen test. Oppsettene er laget i Java, og skjermbildet du får frem vil oppføre seg som et program på PCen.

De aller nyeste testene

Rimelige bærbare PCer
Avanserte blekkskrivere
Rimelige USB skannere

Flere tester

CD-brennere
DVD-ROM-lesere
Digitale kameraer
Rimelige digitale kameraer (i samarbeid med TV 2 hjelper deg)
CD-ROM lesere
Harddisker
Grafikkort
PC-høyttalere

Programvare:
HTML-editorer
Oppslagsverk

Med DinSides produktvelgere kan du presentere resultatene fra vår testlab slik at de passer best mulig for dine behov. Foto: Torvald Kvamme
Med DinSides produktvelgere kan du presentere resultatene fra vår testlab slik at de passer best mulig for dine behov. Foto: Torvald Kvamme Vis mer

Fagskribentene i DinSide Data har lang fartstid i norsk datapresse og vet hvordan produkter skal testes for å avsløre alle svakhetene og få frem styrkene. Når vi utfører våre tester, skjer dette med en nøye gjennomtenkt testmetodikk og med avanserte instrumenter der det er aktuelt.

Når produktene er ferdig testet (og testingen skjer fortløpende etter hvert som nye produkter kommer til), gir vi deg vår anbefaling, utfra en total vurdering av produktene, testresultatene og vektlegging av ulike kriterier.

Så langt skiller vi oss ikke fra papirtidsskriftene: Selvsagt skal du få vår konkrete anbefaling, basert på vår kompetanse og våre testresultater. Men det betyr likevel ikke at produktet som vi totalt sett synes er best i test, er det beste produktet for deg.

Kanskje er vårt valg for dyrt for deg, kanskje produktet ha en eller flere spesielle egenskaper, eller kanskje du vektlegger testkriteriene annerledes enn vi. Her kommer våre unike produktvelgere inn i bildet, som lar deg presentere vårt arbeid på en måte som passer deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSides produktvelgere

Tanken bak våre produktvelgere er såre enkel. Hvis du for eksempel er på jakt etter en blekkskriver som ikke skal koste mer enn 2.000 kroner og som du hovedsakelig skal bruke til tekst, kan du med enkle klikk finne akkurat den skriveren som passer best.

Måten vi har løst dette på er å lage et javaprogram som er koblet til vår database med produkter som er testet på vår testlab. Alle våre produkttester har et slikt javaprogram. Linken er merket "Finn din" + navnet på testen, f.eks. "Finn din blekkskriver".

Javaprogrammet er bygget opp som et skjema hvor du bestemmer hvilke produkter som skal være med og rekkefølgen på produktene (hvilket som passer best).

Øverst i skjemaet begrenser du utvalget ved å angi prisklasse og bestemme hva produktet minimum skal være utstyrt med.

Hva er viktig for deg?

Vi gjør en rekke kvalitetsmålinger som utskriftshastighet o.l., og disse målingene kan du vektlegge akkurat slik du vil.

Hvis du for eksempel ikke er interessert i hastigheten, kan du klikke på tekst og foto i listen. Da blir listen med skrivere prioritert slik at skriverne som gjorde det best i testen på tekst og foto kommer øverst.

Du kan også dra i håndtakene (se figuren over) for å bestemme akkurat hvor mye de forskjellige målingene skal bety.

Vi har meninger om datautstyr

Presentasjonen av produktene skjer selvsagt ikke bare med tabeller og programmer. Som fagjournalister som følger nøye med på de ulike områdene, er det viktig at du får våre meninger og betraktninger også: Klikker du på knappen "Gå til omtale" kan du lese journalistens vurdering av produktet - og vi forteller deg alltid den usminkede sannhet.