Sett inn mer minne i bærbar PC

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du kjøpte bærbar PC for tre-fire år siden, er sjansene store for at den ble levert med 512 eller 1 GB minne. Det var nok til å kjøre Windows XP, men dersom du ønsker en PC med Windows Vista eller Win7, blir det i snaueste laget selv med 1 GB.

Det er lett å tenke at den gamle PCen nå er moden for utskifting, men det behøver slett ikke være tilfelle.

"Ny" maskin på 1-2-3

I redaksjonen har vi en fire-fem år gammel bærbar "sliter" av merke Compal CL56. Den begynner å dra på årene, men fungerer imidlertid brukbart til det meste, men med 512 MB minne blir det fort propper i systemet.

Vi vet at mange rygger når de ser dette bildet, og får assosiasjoner til akutten på Haukeland Sykehus. Men slapp helt av. Å sette inn enn minnebrikke i en bærbar PC er veldig enkelt.
Vi vet at mange rygger når de ser dette bildet, og får assosiasjoner til akutten på Haukeland Sykehus. Men slapp helt av. Å sette inn enn minnebrikke i en bærbar PC er veldig enkelt. Vis mer


Vi bestemte oss derfor for å doble minnet i maskinen, og samtidig prøve å installere Windows Vista på den. På de neste sidene får du vite hvordan det gikk.

Å bytte eller sette inn minne i en bærbar PC er som regel svært enkelt, og mange blir sikkert overrasket når vi sier at det ofte er langt enklere enn å utføre samme operasjon i en stasjonær maskin. Den største fallgruben er å ende opp med feil type minne, men det er også relativt enkelt å unngå.

>> Slik går du fram

>> Og slik gikk det med Vista på vår gamle PC!

Her finner du flere Slik gjør du det-artikler


Har du tips til temaer vi kan ta opp i Slik gjør du det-spalten? Send oss en epost!


[Ugjyldig objekt (debatt)]