Service Pack 2 til Windows 2000 klar

Microsoft har rettet opp en mengde store og små feil i sitt OS-flaggskip. Nå er den enorme Service Pack 2 for Windows 2000 klar for nedlasting.

Selv om Microsoft ikke offisielt har annonsert den nye pakken, har den engelske utgaven vært tilgjengelig for nedlasting noen dager allerede, blant annet fra serverne til Microsofts samarbeidspartner Conxion. Nå kan den også lastes ned fra Microsofts servere, men nettsiden med opplysninger om Service Pack 2 er fortsatt stengt for allmennheten.

Fra nettstedet Wininformant får vi likevel opplyst at Service Pack 2 inneholder rettelser til over 500 store og små feil fra den originale installasjonen av Windows 2000 (Service Pack 1 inkludert). Service Pack 2 inneholder alle rettelser fra Service Pack 1, så du behøver ikke å installere denne først.

Økt stabilitet

Den nye pakken inneholder ingen nye funksjoner, men fikser og rettelser vedrørende sikkerhet, applikasjons- og maskinvarekompatibilitet og stabilitet.

Dersom du ikke har noen problemer med din Windows 2000, bør du kanskje vurdere om det i det hele tatt er verdt å laste ned Service Pack 2. Den er nemlig på hele 101 MB...

De som føler seg fristet kan laste ned Service Pack 2 ved å følge denne lenken (kun for engelsk Windows 2000).

OPPDATERT 17. mai: Microsoft har nå formelt lansert Service Pack 2, og dersom du bruker tjenesten Windows Update kan du laste ned kun de delene av pakken som er aktuell for din Windows 2000-installasjon. Dermed kan du forvente at den reelle størrelsen på nedlastingen vil være langt mindre enn den komplette pakken på 101 MB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(red.)