Send video fra Mac til Apple TV

Støtter en haug av formater og krever ikke at du har en veldig ny maskin.

Beamer et et program for OS X som lar deg sende videofiler i mange formattyper direkte til Apple TV via AirPlay.
Beamer et et program for OS X som lar deg sende videofiler i mange formattyper direkte til Apple TV via AirPlay. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da iTunes 10.1 ble lansert for et par år siden, kom også muligheten for å sende video fra iTunes direkte til Apple TV via AirPlay, men også kun derfra. Har du videofiler i andre formater enn det iTunes støtter, blir du i så fall nødt til å konvertere dem først.

I den siste versjonen av Apples operativsystem for datamaskiner, OS X, kom også støtte for såkalt «AirPlay mirroring», der du kan sende hele skjermbildet til en Apple TV via AirPlay, som om du hadde koblet maskinen direkte til TV med en kabel.

Men selv om det fungerer fint til nettsurfing og andre enkle aktiviteter som ikke krever 100 prosent respons, har det ikke vært egnet når det gjelder å sende video. Dessuten krever det en relativt ny Mac, siden direkte konvertering av bildet krever en ganske heftig prosessor.

Les også:

«Alle» filformater via AirPlay

Med Mac-programmet Beamer kan du imidlertid sende nært sagt hvilken som helst videofil til Apple TV via AirPlay. I løpet av testingen har vi prøvd ut en rekke formater fra video-testsuiten vår, og med få unntak (f.eks. AVCHD/.mts) har det gått helt fint – både .vob-filer, .mkv-filer og DivX HD lot seg spille uten problemer.

Enkelte filtyper gav oss imidlertid litt bufringsproblemer, ettersom vår testmaskin er en Macbook Pro (Core i5) fra 2009. Siden filene blir konvertert på direkten (om nødvendig), klarte ikke maskinen å jobbe like raskt med alle filtyper, der eksempelvis WMV HD (Windows Media Video) i full HD-oppløsning bød på en del bufring underveis med tilhørende pauser i avspillingen. Andre filtyper spilte som bare det og brukte heller ikke spesielt mye prosessorkraft under avspillingen – maskinen kunne helt fint brukes mens filmen snurret på TV-en.

Krever ikke stort

Beamer er ikke strengere enn at det krever en Mac fra 2007 eller senere, og du klarer deg fint med Snow Leopard eller nyere med tanke på operativsystemet (de tredje siste). Ei trenger du heller den siste utgaven av Apple TV – det går også fint med andre generasjon.

Alt du trenger å gjøre er å starte programmet, for deretter å dra ei fil over i programvinduet. Etter noen sekunder starter så videoen direkte på TV-en, og du kan også bruke Apple TV-fjernkontrollen for å pause eller spole avspillingen. Om du vil kan du også laste inn undertekster.

Et par ulemper – Beamer er forsatt under utvikling, og foreløpig støttes ikke lyd i surround. Det er heller ikke mulig å sette opp spillelister.

Vil du teste ut Beamer kan du laste ned en prøveversjon gratis, som kun kan spille inntil 15 minutter av videoklippene du sender over. Liker du det du ser, er fullversjonen din for $15 (drøye 80 kroner med dagens kurs).

Les mer og last ned på beamer-app.com.