<strong>SEND SENERE:</strong> Boomerang lar deg blant annet sende en epost senere - kjekt hvis du husker noe nå, men kommer til å glemme det i morgen.
SEND SENERE: Boomerang lar deg blant annet sende en epost senere - kjekt hvis du husker noe nå, men kommer til å glemme det i morgen.Vis mer

Send og motta e-post senere med Boomerang

Smart Gmail-tillegg lar deg utsette oppgaven.

Gmail har etter hvert blitt proppet med funksjoner, og mang en gang har vi tatt for oss noen av dem.

Samleside:

Gmail

Ikke bare er det de kloke hodene hos Google som knotter i vei og lager smarte funksjoner - også tredjeparter kan utvide Gmails funksjonalitet, og det er nettopp det selskapet Baydin har gjort med Boomerang.

Boomerang er foreløpig i lukket beta, som betyr at du trenger en invitasjon for å prøve tjenesten. Med en invitasjon får du tilgang til å laste ned en utvidelse til nettleseren, og foreløpig er både Firefox og Chrome støttet.

Send og motta e-post senere med Boomerang


Utvidelsen gjør at du får en ekstra knapp på toppen av hver epost, merket Send later eller Boomerang. Avhengig av om du skriver eller leser en epost får den litt ulik funksjonalitet.

Lar deg utsette eposten

I skrivemodus gjør Boomerang at du kan sende en epost senere, på samme måte som LetterMeLater. Du skriver ferdig eposten og lagrer den som en kladd (ved å trykke save draft-knappen). Deretter kan du trykke på Boomerang-knappen og angi når eposten skal sendes.

Du kan enten velge blant noen ferdigdefinerte tidspunkter (om en time, om ett døgn etc.), eller angi et spesifikt tidspunkt; enten ved å spesifisere nøyaktig dato og klokkeslett eller angi f.eks. "tomorrow at 6.45am".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktig er det imidlertid at du ikke ser på eller endrer eposten mens den ligger i drafts-mappen. Da kan det være at Gmail autolagrer eposten igjen slik at den ikke blir sendt via Boomerang.

Når du leser en epost synes vi Boomerang blir enda smartere. Da kan du angi et tidspunkt der du vil at eposten skal dukke opp i innboksen på nytt, slik at det blir lettere for deg å følge den opp; for eksempel hvis du har dårlig tid i det du leser den, for å minne deg på en regning som forfaller eller lignende. I mellomtiden blir den arkivert og merket med etiketten boomerang.

Hvordan fungerer det?

Som med mange andre tredjepartstillegg til Gmail, krever Boomerang at du gir applikasjonen tilgang til Gmail-kontoen din (de får ikke passordet ditt, men får tilgang via OAuth).

I teorien kan da skaperne lese all eposten din, selv om Baydin på sin FAQ-side hevder at de kun aksesserer overskriftene til hver epost. Dette er i så fall noe du må være fortrolig med om du vil bruke tjenesten.

Foreløpig fungerer Boomerang kun med den engelske versjonen av Gmail, så hvis du bruker norsk språkdrakt er du nødt til å endre det via innstillinger-menyen. For oss nordmenn er det også verdt å merke seg at tjenesten foreløpig ikke støtter eposter med særnorske tegn i emnefeltet.

Støtte for flere språk er en av hovedprioritetene i den videre utviklingen av applikasjonen. Det finnes heller ingen oversikt over meldinger Boomerang tar hånd om, men dette er også noe som vil komme i nær fremtid. En liten svakhet er det også at det kun er Firefox og Chrome som er støttet - spør du meg, er det først og fremst på mobiltelefonen jeg kunne tenke meg denne type funksjonalitet; i hvert fall den som lar en epost dukke opp i innboksen igjen på et gitt tidspunkt.

Her er en video som viser hvordan tjenesten fungerer i praksis:

Finnes også for Outlook

Baydin har også laget en Boomerang-utvidelse for Outlook. Denne gir deg samme funksjonalitet som beskrevet over, og kan lastes ned i en 14-dagers prøveversjon, før du eventuelt må kjøpe det for $15 (ca 90 kroner).

Lyst til å prøve?

Vi har selvsagt skaffet til veie noen invitasjoner til DinSides lesere, så de 200 første som oppgir dinside som invitasjonskode på denne siden får muligheten til å prøve Boomerang.

Ellers finner du instrukser på samme side om hvordan du går frem for å spørre etter en invitasjon.