Send filer til andre

Sjelden har vi sett noe så elegant.

Velg fil. Last opp. Send URL. Så elegant kan det gjøres.
Velg fil. Last opp. Send URL. Så elegant kan det gjøres. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forleden dag skrev vi om Min.us, som veldig enkelt lot deg dele bilder med andre der du bare trengte å dra og slippe det over nettleservinduet.

Dog fungerer tjenesten kun med bilder, så har du andre filtyper du vil dele med andre, må du ty til noe annet. Tjenesten med det fengende navnet Ge.tt er i så måte noe av det mest elegante vi har sett.

Alt tjenesten gjør er å la deg laste opp ei fil, for så å dele URL-en med andre. Du trenger ikke å registrere deg, tjenesten støtter filstørrelser opp til 2GB, og fila blir liggende der i 30 dager etter siste nedlasting.

Det som er ekstra fiffig, er at andre kan begynne å laste ned fila så fort du begynner å laste opp. I det opplastingen starter, får du en URL du kan dele med andre, slik at fila kan overføres på direkten.

Ge.tt lar deg også registrere deg om du vil. Da får du se statistikk på hvor mange som har lastet ned ei fil, du kan fjerne filer og dessuten blir de liggende tre måneder etter siste nedlasting.

PS! Ge.tt forbeholder seg retten til å fjerne filer som strider mot åndsverkloven og andre uhumskheter. Se http://ge.tt/terms for detaljer.

Alternative løsninger er for eksempel Droplr og CloudApp.