<div xmlns:cc=\\"http://creativecommons.org/ns#\\" about=\\"http://www.flickr.com/photos/apesara/2251675635/\\"><a rel=\\"cc:attributionURL\\" href=\\"http://www.flickr.com/photos/apesara/\\">http://www.flickr.com/photos/apesara/</a> / <a rel=\\"license\\" href=\\"http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/\\">CC BY 2.0</a></div>
cc=\\"http://creativecommons.org/ns#\\" about=\\"http://www.flickr.com/photos/apesara/2251675635/\\">http://www.flickr.com/photos/apesara/ / CC BY 2.0
Vis mer

Send en forsinket e-post

Kjekk nettjeneste når du egentlig skal noe annet.

Har du noen gang vært i situasjonen der du helst skulle ha sendt en e-post mandag morgen, men blir nødt til å gjøre det på fredag fordi du har andre planer på mandag?

Riktignok finnes det muligheter til å sende forsinket e-post i Outlook, men da er du avhengig av å ha maskinen påslått og Outlook kjørende, noe som ikke nødvendigvis passer.

LetterMeLater er en nettjeneste som løser akkurat dette problemet. Du kan bruke den på flere måter, og under vår testing har vi vært strålende fornøyde med resultatet.

For - ikke bare sendes e-posten ut når den skal. Den er også fri for reklame og ser tilsynelatende å komme fra din e-postadresse, slik at mottakeren kan svare på e-posten.

Les også: Slik tar du Gmail-backup

Via web eller e-post

Som nevnt kan du gjøre dette på flere måter. Etter å ha registrert deg, er du først nødt til å bekrefte e-postadressen du vil sende fra ved å klikke på en lenke, og så er du klar til dyst.

Send en forsinket e-post


Over ser du vinduet for å lage en e-post. Du kan putte inn mottakere både i til-feltet, kopi-feltet og blindkopifeltet, og via kalenderen velger du når e-posten skal sendes.

E-posten kan både være i enkel tekstformat, eller HTML, der du både kan sette inn bilder, tabeller, endre størrelse og farge på tekst etc.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når du er fornøyd, trykker du schedule to be sent i bunnen, og så legges e-posten inn i listen over e-poster du har satt opp.

Les også: Lag et e-post-alias

Dog trenger du ikke å logge inn for å opprette nye e-poster. Så snart du har registrert deg, kan du sende e-poster til me@lettermelater.com der du bruker de første linjene på å fortelle programmet til hvem og når e-posten skal sendes.

Eksempelvis kan du skrive:

to: bjorne@dinside.no
cc: data@dinside.no
when: monday 05:04 am
Se hvor tidlig jeg står opp 'a!
Pj

Tjenesten vil da automatisk legge inn e-posten til sending tidlig mandag morgen (lokal tid for brukeren - angis når du registrerer deg), og klippe vekk de første linjene slik at det ser autentisk ut. Du får en bekreftelse om at e-posten er satt opp fra LetterMeLater.

Flere funksjoner

Du kan også sette opp gjentakende e-poster; kjekt hvis du pleier å minne teamet ditt på timelister hver fredag rundt lunsjtider, for eksempel.

De du sender e-post til vil også dukke opp som kontakter (du kan også lage grupper), og det lar seg også gjøre å importere en kontaktliste hvis du eksporterer den i .csv-format fra e-postprogrammet ditt. LetterMeLater støtter også vedlegg.

Og - gratis er det også!

Du finner LetterMeLater på http://www.lettermelater.com/.

Sist oppdatert 22. juli 2011