<strong>NYTT OG NYTTIG:</strong> Denne knappen gir deg mulighet til å tidsstyre sendingen av eposten. Skjermdump: Dinside
NYTT OG NYTTIG: Denne knappen gir deg mulighet til å tidsstyre sendingen av eposten. Skjermdump: Dinside Vis mer

Gmail-tips

Send e-posten på et
bestemt tidspunkt

Smart funksjon lar deg tidsstyre utsendelsen.

Publisert

Å kunne tidsstyre når e-poster skal sendes, høres kanskje ut som en funksjon som er på plass i enhver e-post-applikasjon. Det er derimot langt fra sannheten, til tross for skyhøy nytteverdi for mange av oss.

Kanskje du har invitert til selskap, og vil sende ut en automatisk påminnelse til gjestene dagen før? Kanskje du har en vennehilsen du vil sende på en spesiell dato, eller en rapport som har sperrefrist på et tidspunkt du ligger og sover? Eksempler på at slik automatikk kan være nyttig, er mange.

Innebygd i Gmail

Hvis du bruker Googles e-postløsning Gmail, er denne funksjonaliteten nå blitt standard, og her ser du hvordan du tar den i bruk:

1. Skriv e-posten din som vanlig, men istedenfor å trykke Send, trykker du på trekanten til høyre for knappen, og velg Planlegg sending:

Send e-posten på etbestemt tidspunkt

2. Nå får du opp en boks med tre forskjellige forslag til sendetidspunkter. Du kan også velge dato og tid manuelt:

Send e-posten på etbestemt tidspunkt

3. Planlagte meldinger har fått sin egen plassering i menyen, og blir sendt avgårde automatisk på det aktuelle tidspunktet. Du kan redigere og slette dem helt fram til sendetidspunktet.

Send e-posten på etbestemt tidspunkt

Mye annet nytt

Hvis du ikke har fått den nye knappen ennå, er det bare å smøre seg med litt tålmodighet. Den rulles nemlig ut suksessivt til brukerne i disse dager.

Gmail har forresten også fått en rekke andre nye funksjoner den siste tiden. Du finner en oversikt i lenkesaken nederst.

Har du tips til smarte e-postfunksjoner i Gmail, Outlook og andre e-postløsninger? Bruk [email protected]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer