Selger bakkenett-mottakere for 1,-

Elkjøp starter salg av mottakere for det digitale bakkenettet til én krone. Med binding, til RiksTV, selvsagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag 1. september starter sendingene i det digitale bakkenettet. Først ut er Rogaland, og de neste dagene vil store deler av landet kunne ta inn sendingene. Men du trenger en digital mottaker, i praksis en boks mellom TV-antennen og TVen din. Har du kabel-TV eller parabol behøver du ikke å tenke på bakkenettet i det hele tatt.

Foreløpig finnes det kun én godkjent mottaker på markedet, fra produsenten Grundig. Det er en enkel boks uten muligheter for opptak og pause i sendingene, dette er noe som forventes å komme i løpet av høsten. I Sverige finnes det alt mer enn hundre godkjente mottakere for deres digitale bakkenett.

Én mottaker tilgjengelig

image: Selger bakkenett-mottakere for 1,-


De som ønsker tilgang fra dag én her hjemme har altså ikke noe valg enn å gå for den enkle Grundig-modellen. Prisen på denne er imidlertid lav, elektronikkjeden Elkjøp skriver for eksempel i en pressemelding at de vil selge den for én krone dersom du samtidig binder deg til et abonnement på kanalpakken Rikspakken fra RiksTV i ett år (189 kr pr måned). Ønsker du ikke denne bindingen, tar Elkjøp 999 kroner for boksen. Du kan fortsatt ta inn alle NRK-kanalene, TV2 samt to kanaler som kommer, LokalTV og Åpen kanal - uten kostnad.

For å ta inn TV2 trenger du imidlertid et kort, men dette får du i følge RiksTV uten kostnad. Det kan foreløpig brukes til 2010. Det er foreløpig uklart om TV2 fortsatt vil kunne mottas gratis etter dette.

DinSide har skrevet en rekke saker om det digitale bakkenettet. Under finner du de viktigste:

Verdens beste digitale bakkenett
Boks for bakkenettet - bare en overgang?
Må jeg kjøpe digital mottaker?
Må jeg ha en boks til hver TV?
Digital-TV på minibudsjett