Seks tynne og lette til under 5.000 kroner

Vi har trålet butikkene og funnet seks høyaktuelle modeller til under 5.000 kroner.

Du trenger ikke lenger betale mye for å få en dugandes tynn og lett bærbar. Vårt PC-valg koster bare 3.490 kroner!
Du trenger ikke lenger betale mye for å få en dugandes tynn og lett bærbar. Vårt PC-valg koster bare 3.490 kroner!Vis mer

Det er mai og konfirmasjonstid, og mange ønsker å bruke pengene på ny PC. Vi har tatt runden innom de mest populære elektronikkbutikkene for å se hva man kan få for pengene dersom man er ute etter en tynn og lett modell i budsjettklassen.

LES OGSÅ:

Gave: Satser du på gavekort, bør du lese dette først

Seks under 5.000

Vi satte følgende krav: Skjermene skal være mellom 12 og 14 tommer store, prosessorene skal ikke være av de aller enkleste, vekten skal ikke overstige 1,7 kg, og prisen skal være på under 5.000 kroner. Vi fant en rekke, og har plukket ut de seks vi mener er de mest interessante.

I denne kategorien finner vi en rekke såkalte ultrabooks og ultrathins, og de billigste koster ikke mer enn 3.490 kroner. Det er godt under halvparten av hva de billigste kostet da disse ble introdusert i markedet i 2011.

Få også med deg vår nylige rangering av de beste ultrabooks på markedet

I tabellen under ser du modellene vi har plukket ut, og under får du en gjennomgang av hver enkelt av dem - med våre plusser og minuser, basert på spesifikasjonene:

(Klikk lenken under tabellen for å forstørre)

Seks tynne og lette til under 5.000 kroner

Vi har også testet et par av modellene, og lenket til disse i seksjonene under.

Acer Aspire S3: Fra 3.490 kroner

Sammen med Fujitsu UH552 er dette sannsynligvis Norges billigste ultrabook akkurat nå, men merk at maskinen selges i en rekke forskjellige konfigurasjoner - med tilhørende prisvariasjoner.

Utgaven som selges hos Elkjøp og Lefdal koster kun 3.490 kroner, og dette er en oppdatert versjon av den vi testet høsten 2011. Her får du en robust og lett ultrabook med relativt enkel Intel Core i3-prosessor, 4 GB RAM og en romslig harddisk med SSD-del. Sistnevnte betyr at programmer og filer du bruker ofte vil starte raskere.

+ Rimelig
+ Lettest av alle seks
+ Solid innpakning

- Blank skjermoverflate betyr mye gjenskinn
- Relativt svak prosessor
- Minnet kan ikke bygges ut
- Mangler VGA-utgang

NB! Merk at PC-en må hentes i en av Elkjøps- eller Lefdals butikker. Mer informasjon: Elkjøp - Lefdal

Fujitsu Lifebook UH552: Fra 3.490 kroner

For samme pris som Aspire S3 får du langt kraftigere UH552 fra Fujitsu. Maskinen er riktig nok noe tyngre, men har vesentlig raskere prosessor, bedre batteritid og har et minne som kan bygges ut til 16 GB ved behov.

For øvrig er ikke spesifikasjonene så veldig ulike, men merk at denne PC-en har matt skjermoverflate, mot Aspire S3 sin blanke - noe som betyr mindre gjenskinn i mange miljøer. Dette vil vi betrakte som positivt.

Merk også at denne PC-en leveres med Windows 7. Det er fordi den ble lansert før Windows 8 kom i handelen, men den har likevel siste generasjon prosessorer og brikkesett fra Intel.

+ Kraftig prosessor
+ God batteritid
+ Minnet kan utvides kraftig

- Litt tyngre enn de letteste i oversikten
- Mangler VGA-utgang

Samsung 5-serie: Fra 3.990 kroner

Dette er den eneste PC-en i oversikten som leveres med AMD-prosessor/integrert grafikkbrikke. Ytelsen, både på grafikk og prosessor er sammenlignbar med Core i3-3217U som sitter i Acer S3 og Aus UX32A, det vil si blant de svakeste i denne oversikten.

Også her får du en PC med matt skjerm, den er meget slank og har et minne som kan dobles ved behov.

Merk også at denne PC-en har både VGA-utgang og støtte for kablet nettverk, noe vi tror mange vil sette pris på.

+ Minnet kan utvides
+ VGA-utgang
+ Ethernet-port

- Relativt svak prosessor
- AMD-baserte PC-er blir ofte varmere og bruker mer strøm ved belastning

Dell Vostro 3360: Fra 4.840 kroner

Dell er også representert i denne prisklassen, med en godt utstyrt ultrabook. Maskinen har en middels kraftig prosessor, og har både VGA-utgang og støtte for kablet nettverk. Også her slipper du gjenskinn i skjermen takket være den matte overflaten.

Maskinen har, som eneste sammen med Asus UX32A, tre USB 3.0-porter, og minnet kan dobles. Merk imidlertid at harddisken som sitter i er den minste i oversikten, noe å tenke på hvis du har mye data du ønsker å lagre på maskinen.

+ VGA-utgang
+ Ethernet-port
+ 3 USB 3.0-porter
+ Bra batteritid

- Litt tyngre enn de letteste i oversikten
- Liten harddisk

Lenovo IdeaPad S400: Fra 4.949 kroner

Dette er den største PC-en oversikten, med 14" skjerm. Den er også litt tykkere enn de andre, og tilfredsstiller ikke alle Intels krav for å kalles ultrabook. Den har imidlertid flere gode egenskaper å by på, blant annet oversiktens kraftigste prosessor (marginalt kjappere enn Fujitsu UH552) og en matt skjermoverflate som forhindrer gjenskinn.

Batteritiden, vekten og et minne som ikke kan utvides, er de mest negative bemerkningene vi har.

+ Kraftigst prosessor av alle
+ Ethernet-port
+ Batteriet kan byttes ut

- Dårligst batteritid
- Litt tyngre enn de letteste i oversikten
- Minnet kan ikke utvides

Asus Zenbook UX32A: Fra 4.999 kroner

Dette er en solid og slank PC som er nært beslektet med UX32VD som vi har testet og gav terningkast 6. Den har et solid metallkabinett og harddisk med 24 GB SSD-del. Merk også at den kan kobles til VGA via en adapter, det samme kan den til kablet nett (USB-overgang).

Det er imidlertid verdt å merke seg at prosessoren er den samme enkle som sitter i Aspire S3, som koster 1500 kr mindre, det vil si svakest i denne oversikten. Dette er uansett en godt utstyrt PC av god kvalitet.

+ Solid innpakning
+ Nest lettest i oversikten
+ God batteritid
+ 3 USB 3.0-porter

- Relativt svak prosessor
- Dyreste PC i oversikten

Vårt PC-valg

Seks tynne og lette til under 5.000 kroner

Det er ingen tvil om at du får aller mest for pengene ved å velge Fujitsu Lifebook UH552 for 3.490 kroner. Spesifikasjonene tilsvarer maskiner som er langt dyrere, i denne oversikten er det kun Lenovo IdeaPad S400 som kan måle seg ytelsesmessig. UH552 har også god batteritid og minnet kan firedobles dersom du har behov.

Beste PC-tilbud-stempel for tynne og lette maskiner til under 5.000 kroner går derfor til Fujitsu Lifebook UH552.

Her finner du våre ferske Ultrabook-tester

Alle PC-tester (alltid oppdatert)