- Seks ganger raskere enn Safari

Opera snart klar for iPhone.

Under Mobile World Congress (MWC) 15. februar, vil Opera Software vise fram sin nettleser Opera Mini på iPhone. Denne nettleseren finnes i dag for en rekke mobiltelefoner, og det har i lengre tid versert rykter om at Opera også ville lage en nettleser tilpasset iPhone. Dette er imidlertid første gang den blir vist offentlig.

Det betyr derimot ikke at nettleseren blir tilgjengelig for nedlasting fra AppStore med det første. Prosessen med å få den godkjent av Apple gjenstår, men Opera Software har god tro på at det vil gå i orden.

Vinn-vinn

-Slik vi ser det, er dette en vinn-vinn situasjon for Opera og Apple. Opera Mini har 46 millioner brukere allerede, kanskje mer enn det finnes iPhone-brukere. Vi tror at Opera Minis popularitet kan bidra til at interessen for iPhone også øker, forteller kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera Software til DinSide Data.

Tor Odland i Opera Software Foto: Foto: Morten Brakestad
Tor Odland i Opera Software Foto: Foto: Morten Brakestad Vis mer


Så langt har Apple ikke godkjent andre nettlesere i AppStore enn deres egen Safari, kun såkalte "skall" som bruker Safari-motoren. Det håper Odland vil forandre seg når Opera sender godkjenningssøknaden.

- Opera Mini bygd opp på en slik måte at den ikke behandler kode på selve telefonen, men på Opera Softwares servere, forteller Odland.

Mye raskere

- Dessuten viser våre egne tester at Opera Mini laster nettsider seks ganger raskere når man surfer på mobilnettet, enn standardleseren på iPhone, Safari, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Grunnen er ganske enkelt at bilder, tekst og andre elementer komprimeres inntil 8-9 ganger på våre servere før de sendes til telefonen. Det betyr ikke bare raskere lasting, men også lavere kostnader fordi dataoverføringen vil være langt lavere, avslutter Odland.

DinSide Data har testet en tidligere versjon av Opera Mini. Du finner testen her.