Second Chance: Gjenopprett alt

Virus, programinstallasjoner og oppdateringer av drivere er eksempler på faktorer som kan ødelegge Windows for godt. Med PowerQuest Second Chance er det imidlertid en rask vei ut av uføret fordi du alltid kan gå tilbake og gjenopprette PCen slik den var før katastrofen inntraff.

Virusene florerer på nettet for tiden, og stadig vekk dukker det opp nye typer som ikke gjenkjennes av antivirusverktøyene. Gode rutiner for sikkerhetskopiering kan selvsagt forhindre de store katastrofene. Problemet er at de færreste tenker på dette før katastrofen er et faktum.

Det beste fra to leire

Vi har i det siste sett på forskjellige sikkerhetskopiløsninger for hjemmebruk, blant annet programmet SecondCopy. Dette programmet egner seg best til å ta vare på brukerfiler og lignende. Selv om prosessen går automatisk i bakgrunnen, må du selv definere hvilke filer og filmapper som skal kopieres.

En annen løsning vi har sett på, er å kopiere diskpartisjoner/hele harddisken din til en speilbildefil . Dette må gjøres fra DOS, og er for komplisert til å bli omtalt som en effektiv metode for sikkerhetskopiering.

Powerquest Second Chance henter det beste fra de ovennevnte løsningene. Alle forandringer som skjer på harddisken din overvåkes i bakgrunnen. Til faste tidspunkter tas et bilde av harddisken, som lagres i såkalte kontrollpunkt. Dette kan også gjøres manuelt. På denne måten kan du til enhver tid gjenopprette PCen til et tidligere kontrollpunkt.

Foto: BEL Vis mer


Fordel med god plass

Second Chance tar vare på alle filer som har blitt endret eller slettet siden siste kontrollpunkt. Derfor er det ingen ulempe med en stor harddisk dersom du ønsker å installere programmet. I vårt tilfelle hadde programmet satt av maksimalt 700 MB til sikkerhetskopiene, eller 10% av den totale diskplassen.

Du kan selv bestemme hvor mye plass programmet maksimalt kan bruke til kontrollpunktene. Hvis du er av dem som stadig vekk gjør store forandringer eller jobber med for eksempel store multimediafiler, skader det ikke å sette av mer enn 10% av total diskplass.

Hvis du ikke ønsker å bruke harddisken din til å ta vare på filene, kan du for eksempel velge å installere programmet på en nettverksstasjon.

Enkel gjenoppretting av alle filer

Den åpenbare fordelen med denne løsningen er at også Windows og installerte programmer sikres, ikke bare for virus, men også for andre uønskede endringer. Du kan for eksempel opprette et kontrollpunkt før du installerer et program, eller oppdaterer driverne til skjermkortet. Skulle du ikke være fornøyd med resultatet, kan du enkelt og greit komme tilbake til utgangspunktet med et museklikk. Gjenopprettingen kan til og med foretas fra en spesiell oppstartsdiskett dersom Windows ikke vil starte!

Prøv selv i 15 dager!

En full funksjonell Powerquest Second Chance kan lastes ned her og fritt brukes i 15 dager. En versjon uten tidsbegrensning vil koste deg $49,95 eller ca 430 kroner, og kan kjøpes her.