Seagate har begynt å lage SSD-er, men bruker fortsatt store deler av utviklingsressursene på harddisker. Foto: Seagate
Seagate har begynt å lage SSD-er, men bruker fortsatt store deler av utviklingsressursene på harddisker. Foto: SeagateVis mer

Seagate planlegger 6 TB harddisk i 2014

Harddiskene fortsetter å vokse.

I en tid da det er mye fokus på nettskyløsninger for blant annet programmer, bilder, musikk og video, har behovet for lagringsplass stagnert og faktisk gått noe tilbake for mange av oss.

Stagnert

Kjøper du for eksempel en ny bærbar PC i dag, er det sjelden at harddiskplassen overstiger 500 GB - og slik har det vært siden 2009. Velger du en PC med SSD i stedet for harddisk, er kapasiteten i de aller fleste tilfellene mye lavere, som regel 128 eller 256 GB.

Det stopper ikke produsentene fra å forske på måter de kan stable dataene enda tettere, for å stadig øke kapasiteten uten å endre på den fysiske størrelsen. Blant de produsentene som fortsatt jobber aktivt på denne fronten, finner vi Seagate.

Les også: Harddiskene blir tynnere

6.000 GB til neste år

Nylig røpet Seagate litt av sine framtidsplaner, der det blant annet kommer fram at de i løpet av andre halvdel 2014 vil lansere harddiske med både 5 og 6 TB kapasitet. De største diskene på markedet i dag er på 4 TB.

Målgruppen er ikke først og fremst forbrukermarkedet, men bedrifter, skriver nettstedet Myce. Diskene vil ha en rotasjonshastighet på inntil 15.000 rpm, noe som burde sørge for gode lese/skrive-hastigheter.

På konsument-fronten satser imidlertid Seagate nå mer og mer på SSD-er og såkalte SSHD-er. Førstnevnte har blant annet fått gode kritikker av oss i DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sistnevnte er harddisker med en SSD-del som skal sørge for at data som brukes ofte lastes raskere. Dermed kombinerer man harddiskens kapasitet og lave pris med SSD-ens hurtighet. Vi har nylig testet en slik SSHD fra Seagate, les den her.

Ferske SSD-tester finner du her