Seagate lanserer ekstern USB-C-harddisk på 8 terabyte

Trenger ikke mer strøm enn den får fra USB C-porten.

<B>ROMSLIG OG PORTABEL</B>: Seagate Innov8 får all nødvendig strøm gjennom USB-kabelen, og skal være den første i sitt slag. Foto: SEAGATE
ROMSLIG OG PORTABEL: Seagate Innov8 får all nødvendig strøm gjennom USB-kabelen, og skal være den første i sitt slag. Foto: SEAGATE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste USB-standarden (USB 3.1 gen 2) kan i teorien overføre data dobbelt så raskt som en tradisjonell USB 3.0-port. I tillegg har det kommet en ny USB-kontakt, som har fått navnet USB C.

Denne støtter en total effekt på inntil 100W (20V x 5A). Det åpner for at tilkoblet, kompatibelt utstyr kan få all nødvendig strøm fra USB-porten, og du kan dermed slippe støpsel i stikkontakten.

LES OGSÅ: Alt du må vite om den nye USB-C-kontakten

Et godt eksempel på slikt utstyr er store, eksterne harddisker på 3,5 tommer, også kalt «desktop-disker». Disse krever normalt ekstern strømkabel i tillegg til USB-kabelen, og er derfor langt mindre mobile enn de mindre disker på 2,5 tommer.

Men den type begrensninger er snart historie.

Verdens første

Seagate har nettopp annonsert en serie 3,5 tommer eksterne USB-C-harddisker, med kapasitet på hele 8 terabytes (8.000 gigabytes). Dette skal ifølge produsenten være den første «desktop»- harddisken som kun trenger USB-kabelen for å fungere.

8 TB betyr plass til mer enn to millioner sanger, fire millioner bilder og 800 HD-filmer, skriver Seagate i en pressemelding.

NY USB-KONTAKT: Slik ser den nye USB-C-KONTAKTEN ut. Den er vesentlig mindre enn den tradisjonelle, og endelig spiller det ingen rolle hvilken vei du putter inn pluggen. Foto: SEAGATE
NY USB-KONTAKT: Slik ser den nye USB-C-KONTAKTEN ut. Den er vesentlig mindre enn den tradisjonelle, og endelig spiller det ingen rolle hvilken vei du putter inn pluggen. Foto: SEAGATE Vis mer


For fremtiden

Disken har fått navnet Innov8, og er kun kompatibel med PC-er og annet utstyr som med USB-C-kontakt. Foreløpig selges det flere PC-er uten enn med denne kontakten, men det forventes at USB-C på sikt vil erstatte den tradisjonelle USB-porten. Det er det flere gode grunner til.

Innov8-diskene er ventet på markedet i løpet av april, og prisen vil ligge på 349 dollar veiledende i USA, ifølge vår kilde Neowin.net.

LES OGSÅ:
Den nye USB C-kabelen kan ødelegge PC-en