Samsung skal ikke lenger lage egne harddisker.
Samsung skal ikke lenger lage egne harddisker.Vis mer

Seagate kjøper Samsungs harddisk-divisjon

Snart kan det være kun tre harddiskprodusenter igjen.

For ikke mange år siden fantes en rekke harddiskprodusenter, men dette tallet har krympet til fem i 2011, Western Digital, Seagate, Samsung, Hitachi og Toshiba.

I natt ble det kjent at Seagate har kjøpt opp Samsungs harddiskdivisjon for 1,4 milliarder dollar, og dermed er det bare fire harddiskprodusenter igjen. Ifølge Neowin.net skal Seagate fortsette produksjonen av Samsungs M8-serie for bærbare PC-er (2,5" disker), og levere disker til en rekke av Samsungs PC-er og andre enheter i tiden som kommer.

Les også: Dette er harddiskens framtid

Hitachi kan også bli borte

Det er imidlertid mye som tyder på at det vil bli enda færre harddiskprodusenter i 2012. Tidligere i år ble det kjent at verdens største harddiskprodusent, Western Digital, har planer om å kjøpe opp Hitachis harddisk-divisjon for 4,3 milliarder dollar. Avtalen skal imidlertid ikke være helt i boks ennå, men hvis alt går etter planen vil det da kun være tre harddiskprodusenter tilbake, Seagate, Western Digital og Toshiba.

Harddiskprodusentene opplever økt press fra produsenter av SSD, flashminnebaserte lagringsenheter som de fleste ser på som harddiskens etterfølger. Situasjonen blir ikke bedre av at noen av verdens største produksjonsanlegg for harddisker ble stående under vann etter flomkrisen i Thailand i høst, noe som har ført til store leveringsproblemer.

Les også: Enorme prisforskjeller på harddisker