Se på DVD og jobbe på PCen samtidig?

Dagens spørsmål:

Hei,
Lurer på om det går an å se på DVD-film på TV samtidig som en jobber med datamaskinen. Eg har et Pixelwiev Alincombo 128 skjermkort med TV-inn/TV-ut, men når eg setter på en film til TV så blir dataskjermen svart. Hva må en gjøre for å kunne se på begge ting samtidig? Må en ha to skjermkort og eventuelt hvordan stiller en det inn?

Datadoktoren svarer:

Jeg har selv to forskjellige PCer med DVD-ROM-lesere. Den ene har et ATI Rage Fury skjermkort med TV-utgang. Der kan jeg velge å ha bilde på både TV og PCskjerm samtidig, men det er det samme bildet som blir vist på begge skjermene.

Det er derfor mulig å jobbe og se film samtidig, hvis filmen ikke dekker hele skjermen, men det er ganske upraktisk. Særlig hvis du har tenkt å jobbe mens noen andre i familien ser på DVD.

På den andre PCen har jeg et Creative Dx3-kit med separat Mpeg2-dekoder. Her er TV-utgangen på dekoderkortet og det er derfor mulig å vise DVD-film på TVen i tillegg til å ha den vanlige Windows-desktoppen på PCskjermen.

Skjermkortet Matrox G400 kommer i en versjon med dualhead-funksjon. Det kan da enten vise forskjellig bilde på to PCskjermer eller en PCskjerm og TV. Så vidt jeg vet er dette det eneste utbredte skjermkortet med denne funksjonen.

Det er meget sannsynlig at også ditt skjermkort kan vise bilde på både PCskjerm og TV, men jeg antar at det blir det samme bildet på begge.

Med to skjermkort skal det være mulig å vise film samtidig mens du jobber, men sjansen for at det blir komplisert å få det hele til å virke er ganske stor.

Jeg anbefaler deg å skaffe deg et Mpeg2-dekoderkort med TV-utgang. Det vil kunne løse problemet ditt. Da vil du også belaste PCen mindre under avspilling og få bedre ytelse.

Flere spørsmål og svar