Google håper at Wave skal revolusjonere måten vi samhandler og kommuniserer med kolleger og venner på.
Google håper at Wave skal revolusjonere måten vi samhandler og kommuniserer med kolleger og venner på.Vis mer

Se opp for Google Wave-svindel

Bølger av svindelforsøk i kampen om å få invitasjon, i følge sikkerhetsselskap.

Googles kommende kommunikasjons- og samarbeidsplatform, Wave, omtales gjerne som en mulig arvtaker til dagens epost- og chatteløsninger. Interessen rundt den foreløpig lukkede løsningen har vært enorm, ikke minst på grunn av at Google nylig inviterte 100.000 mennesker til å prøve løsningen i praksis.

Svindel

En god del av invitasjonene er blitt solgt videre på nettauksjoner, og enkelte nettsteder har også lokket med invitasjoner til dem som setter seg på liste. Nå viser det seg at mye av denne aktiviteten i kjølvannet av Google-invitasjonene kan være reinspikka svindel.

Blant annet skal Twitter ha blitt utnyttet av nettkriminelle til å spre lenker til nettsider med skadelig kode, og der besøkende blir oppfrodret til å oppgi personlige data for å få invitasjon, i følge sikkerhetsselskapet Trend Micro.

Les også: Beskytt deg mot keyloggere

Manipulerer Google-søk

- Den samme taktikken brukes på Googles søkemotor der cyberkriminelle har manipulert søkeresultatet relatert til søkeord basert på Google Wave-invitasjoner, sier Rik Ferguson, sikkerhetsekspert på Trend Micro.

Google Wave er foreløpig i lukket beta, men er ventet å bli tilgjengelig for flere mot slutten av året.

Her ser du en video som forteller det meste om løsningen:


Her er de vanligste passordene