Se OL i HD uten HD-mottaker

Du kan se alle øvelsene i HD-oppløsning, gratis på nett. Her ser du hvordan.

NRK har ventet lenge, men i forbindelse med OL i Vancouver som starter førstkommende fredag, kan du endelig se TV-sendinger fra statskanalen i ekte HD-oppløsning. Både Viasat, Get, Altibox, Canal Digital og RiksTV-kunder skal kunne ta inn NRK HD. Les mer om saken.

Samme kvalitet

Men det er heldigvis ikke bare disse som kan ta inn TV-sendinger i HD-kvalitet. NRK sender faktisk alle øvelsene på nett også, samtlige i 720P, samme oppløsning som på de ordinære HD-sendingene på TV (1280 x 720 piksler).

Hele 9 forskjellige nett TV-kanaler, samtlige med kommentatorer, er på plass, i tillegg til en alltid oppdatert resultatservice fra alle øvelsene. Totalt sett er dette den desidert største OL-satsningen fra NRK noensinne.

Microsofts Silverlight-teknologi er valgt som teknisk platform. Dette kommer i form av en såkalt plugin som finnes til de mest populære nettleserne både til Windows- og Mac-brukere. Linux har en tilsvarende løsning kalt Moonlight, men OL-sendingene skal i følge NRKbeta ikke være støttet på Linux.

Slik gjør du det

Du installerer Silverlight enkelt ved å klikke her.

Når Silverlight er installert, vil du få fram en egen videoavspiller på http://www.nrkol.no.

Her kan du blant annet svitsje mellom direktesendinger, se repriser, pause og spole. Samtlige øvelser sendes direkte, og blir også liggende tilgjengelig i 30 dager etter at OL er ferdig, altså fram til 28. mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skalerbar videokvalitet

DinSide har ikke lykkes i å finne informasjon om hvor rask nettilgang du må ha, men ifølge i følge NRK.no skal Silverlight sørge for at kvaliteten automatisk tilpasses båndbredden du har tilgjengelig, slik at du unngår hakking, bufre-stopp og andre irriterende problemer,

Løsningen blir imidlertid kun tilgjengelig for brukere i Norge. Hvis du befinner deg i utlandet vil du kunne se OL-sendingene fra NRK1 og NRK2 på http://www.eurovisionsports.tv/olympics/. Og om ikke alt vises der, er det likevel snakk om rundt 500 timer i løpet av de 14 dagene lekene pågår...

Kilder: Microsoft og NRK