Se nettfilmer med Fujitsu Siemens

Fujitsu Siemens oppdaterer de fleste forbrukerproduktene, introduserer flat-TVer og tilhørende stue-bokser med sitt eget videosystem - som lar deg leie film og TV-programmer over nettet

Lanseringen er ikke akkurat verdens første nedlastingstjeneste, men det Fujitsu Siemens viste frem på en pressekonferanse i Oslo i går overgår mange av mulighetene som ligger i operativsystemet alle sofaelskere venter på; Windows XP Media Center 2005.

Det norskutviklede systemet kommer forhåndsinstallert i de nye Scaleo C-300-maskinene, som for øvrig ligner på en Shuttle-maskin, kommer med en 3 GHz Intel-prosessor, og bruker vannkjøling for å holde lydproduksjonen nede.

- Per i dag kan du laste ned rundt to hundre filmer for 39 kroner per stykk, som du har tilgang til i 24 timer, sier Fujitsu Siemens sin norske forbrukerproduktsjef Svein Erik Hansen.

- Men du kan også laste ned TV-programmer akkurat når det passer deg. Skal du lage mat, kan du for eksempel kalle frem et kokkeprogram og få instruksjonene på skjermen for en langt billigere penge, legger han til.

Selve tjenesten vil dog ikke være tilgjengelig før en gang i løpet av neste måned - i juni - når Fujitsu Siemens lover oss en bedre titt på systemet som også skal eksporteres til resten av Norden og kanskje også resten av Europa.

Massevis av bærbare

Se nettfilmer med Fujitsu Siemens


Selv om multimedie-PCen med filmprogrammet, som også har innebygd TV-tuner, stjal showet i Oslo i går, var det ingen mangel på andre lanseringer i selskapets "sommerkolleksjon."

Nesten samtlige Amilo-PCer i katalogen blir nå oppdatert, og selskapet lover at Turion64-maskinen deres snart også vil være å få fatt i. Samtidig lanserer de en rekke nye bærbar PC-er med bredskjer, - som også Fujitsu Siemens mener er fremtiden. Fra før av har blant andre HP ymtet frempå med hint om at det allerede neste år ikke vil være marked for forbrukermaskiner med 4:3-skjerm.

Det kommer i tillegg nye superbillige bærbare som etter hvert til ta over for Amilo L7300 som er blant de billigste på markedet. Disse kommer imidlertid til å beholde 4:3-aspektet vi kjenner fra før av.

Kjempenes multimediekamp

"Toppen" av markedet blir besørget av supermaskiner med 17-tommers skjermer, GeForce Go 6800-grafikkort, doble harddisker med RAID-oppsett og en vekt som ikke ligner grisen. Dermed er bordet dekket for en kamp mellom gigantene om hvem som kan lage de beste (semi)-bærbare multimediasentrene.

Fujitsu Siemens sine varianter får dessuten InstantOn fra CyberLink, som egentlig er en Linux-variant som kan starte maskinen og vise mediafiler på noen sekunder Dette er langt mindre enn Windows XP sin oppstartstid, men samtidig antakelig lenger enn det tar å våkne fra dvale.

Se nettfilmer med Fujitsu Siemens


LCD-TVer for alle?

Fujitsu Siemens kaster seg samtidig på TV-toget, som tuter og kjører av gårde med stadig flatere skjermer med stadig høyere oppløsning. Selskapet lanserer nå to flatskjermer med folkelige størrelser på 27 og 32 tommer.

Begge LCD-skjermene er HDTV-klare (720p), selv om norske kringkastere ikke er det enda. Derimot vil mye av innholdet på fremtidens DVDer (for eksempel Blu-Ray) være det, og da trenger du en skjerm som kan holde tritt. Prisen for 32-tommeren vil ligge på rundt 12.000 kroner når den kommer på markedet, som skulle være i løpet av sommeren en gang.

Myrica-skjermene vil også ha DVI-innganger og samme design som multimediesenteret deres - som sikkert er et lite hint om et eller annet :)

Mer informasjon finner du på nettsidene deres.