Med Vevo kan du se tusenvis av musikkvideoer direkte i nettleseren din. Eller på en annen enhet.
Med Vevo kan du se tusenvis av musikkvideoer direkte i nettleseren din. Eller på en annen enhet.Vis mer

Se musikkvideoer i nettleseren

Amerikansk nettjeneste serverer deg godbitene.

Det finnes for tiden et arsenal av nettjenester som serverer deg musikk i bøtter og spann.

Populære her til lands er Spotify og Wimp, mens de over dammen er glade i rdio, Grooveshark, MOG, Rhapsody og flere til.

Musikkvideoer, derimot, har vi ikke like god tilgang på. MTV sender ikke så mye av det lenger, og selv om YouTube flommer over av dem, er de av varierende kvalitet og ikke så veldig systematiserte. De fleste er også lagt ut uten velsignelse fra de som sitter på opphavsretten og fjernes derfor fra tid til annen.

Over 25.000 musikkvideoer

Vevo er en amerikansk nettjeneste som byr på over 25.000 musikkvideoer (med tommel opp fra musikkbransjen); alt fra de nyeste fra hitlistene, til gamle klassikere der vokalistene har permanent. Tjenesten kan brukes direkte i nettleseren, på iPad/iPhone, Boxee, Google TV og kommer snart også på Android-plattformen.

Enkelte musikkvideoer er tilgjengelig i 1080p-oppløsning.
Enkelte musikkvideoer er tilgjengelig i 1080p-oppløsning. Vis mer


Dog kreves det at du har en amerikansk IP-adresse, som betyr at du er nødt til å bruke en VPN-tjener om du befinner deg her til lands.

>> Surf sikkert med VPN

Gratis og reklamebasert

Har du først fått tilgang er det bare å spille i vei. Du kan bruke søkefeltet for å lete etter artister eller sanger, eller bruke topplistene og andre folks spillelister som utgangspunkt. Musikkvideoene er tilgjengelige i ulik kvalitet, men blant de nyeste låtene er det slett ikke uvanlig med mulighet for opptil 1080p HD-oppløsning, så fremt du har nettlinje og maskinkraft til å drive det rundt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan utforske musikkvideoer fra andres spillelister.
Du kan utforske musikkvideoer fra andres spillelister. Vis mer


Du kan legge til sanger i spillelister, vise sangtekster på enkelte videoer, lenke til dem og bygge dem inn på en nettside (forutsetter at seeren har amerikansk IP-adresse) og mer til. For å huske spillelister og den slags, må du selvsagt opprette en brukerprofil.


Alt innhold er gratis, og Vevo tjener penger på å vise deg 12-13-sekunders reklamesnutter før en sang i ny og ne, samt ved å selge t-skjorter og andre effekter, lenke direkte til sangkjøp fra iTunes og Amazon, vise bannerannonser etc. Beklageligvis er det ikke mulig å betale for å slippe reklame, noe vi antar hadde vært populært for folk som ville ha fest og vise musikkvideoer i stedet for bare å spille musikk.

Vil du sjekke ut Vevo må du som nevnt ha en amerikansk IP-adresse, og deretter peke nettleseren til Vevo.com.