Se hvor lang tid det tar å lese en nettside

Kjekk Chrome-utvidelse gir deg et estimat.

<strong>SÅ LANG TID:</strong> Med Readism installert får du et estimat på hvor lang tid du kommer til å bruke på å lese nettsiden du har åpen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SÅ LANG TID: Med Readism installert får du et estimat på hvor lang tid du kommer til å bruke på å lese nettsiden du har åpen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av tingene vi liker godt med blogg-nettstedet Medium, utover at det har et veldig rent, pent og lettleselig design, er at man også får en indikasjon på hvor lang tid man vil bruke på å lese en gitt artikkel.

En så liten detalj er helt klart med på å avgjøre om vi leser innlegget nå, eller bokmerker det til senere.

LES OGSÅ: Les det senere med Pocket

Gir tidsestimat på "hele" nettet

Readism er laget ved Columbia-universitetet i New York. På nettsiden finner du en søkemotor som lar deg lete opp en bok, for så å få et estimat på hvor lang tid det tar å lese den.

Men tjenesten finnes også som en utvidelse til nettleseren Chrome. Med den installert kan du få et estimat på hvor lang tid du vil bruke på å lese en hvilken som helst nettside, både som et lite sprettoppvindu nede i hjørnet, og markert på verktøylinja.

Kan gjøres personlig

NETTLESERTILLEGG: Når du har installert Readism, legger det seg i verktøylinja øverst til høyre i Chrome. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NETTLESERTILLEGG: Når du har installert Readism, legger det seg i verktøylinja øverst til høyre i Chrome. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


For å gjøre estimatene så riktige som mulig, er det smartest å opprette en brukerkonto.

Når du har gjort det, kan du ta en test som går ut på å lese en passasje fra en bok, og deretter svare på tre spørsmål fra teksten. Dermed får tjenesten en noenlunde grei oversikt over hvor raskt du leser.

LES OGSÅ: Fonten som skal være lettere å lese med dysleksi

Riktignok får du kun tatt testen på engelsk, så til norske artikler vil nok de fleste av oss oppleve å bruke kortere tid enn det Readism estimerer.

Men når det er gjort, er det bare å ta en titt på ikonet på verktøylinja eller i det lille sorte vinduet som spretter opp nederst i hjørnet om du lurer på hvor lang tid du kommer til å bruke på å lese hele nettsiden du har åpen.

Readism ser ut til å fungere på stort sett alle nettsider vi har prøvd. Bortsett fra artiklene på Dinside, merkelig nok.

LES OGSÅ: Ti kjekke Google-søk du kanskje ikke kunne

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!