<strong>SÅ LANG TID:</strong> Med Readism installert får du et estimat på hvor lang tid du kommer til å bruke på å lese nettsiden du har åpen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SÅ LANG TID: Med Readism installert får du et estimat på hvor lang tid du kommer til å bruke på å lese nettsiden du har åpen. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Se hvor lang tid det tar å lese en nettside

Kjekk Chrome-utvidelse gir deg et estimat.

En av tingene vi liker godt med blogg-nettstedet Medium, utover at det har et veldig rent, pent og lettleselig design, er at man også får en indikasjon på hvor lang tid man vil bruke på å lese en gitt artikkel.

En så liten detalj er helt klart med på å avgjøre om vi leser innlegget nå, eller bokmerker det til senere.

LES OGSÅ: Les det senere med Pocket

Gir tidsestimat på "hele" nettet

Readism er laget ved Columbia-universitetet i New York. På nettsiden finner du en søkemotor som lar deg lete opp en bok, for så å få et estimat på hvor lang tid det tar å lese den.

Men tjenesten finnes også som en utvidelse til nettleseren Chrome. Med den installert kan du få et estimat på hvor lang tid du vil bruke på å lese en hvilken som helst nettside, både som et lite sprettoppvindu nede i hjørnet, og markert på verktøylinja.

Kan gjøres personlig

NETTLESERTILLEGG: Når du har installert Readism, legger det seg i verktøylinja øverst til høyre i Chrome. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NETTLESERTILLEGG: Når du har installert Readism, legger det seg i verktøylinja øverst til høyre i Chrome. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


For å gjøre estimatene så riktige som mulig, er det smartest å opprette en brukerkonto.

Når du har gjort det, kan du ta en test som går ut på å lese en passasje fra en bok, og deretter svare på tre spørsmål fra teksten. Dermed får tjenesten en noenlunde grei oversikt over hvor raskt du leser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LES OGSÅ: Fonten som skal være lettere å lese med dysleksi

Riktignok får du kun tatt testen på engelsk, så til norske artikler vil nok de fleste av oss oppleve å bruke kortere tid enn det Readism estimerer.

Men når det er gjort, er det bare å ta en titt på ikonet på verktøylinja eller i det lille sorte vinduet som spretter opp nederst i hjørnet om du lurer på hvor lang tid du kommer til å bruke på å lese hele nettsiden du har åpen.

Readism ser ut til å fungere på stort sett alle nettsider vi har prøvd. Bortsett fra artiklene på Dinside, merkelig nok.

LES OGSÅ: Ti kjekke Google-søk du kanskje ikke kunne