Det er fullt mulig å få fram en klassisk startmeny uten å måtte installere et tredjepartsverktøy. Her forklarer vi deg hvordan.
Det er fullt mulig å få fram en klassisk startmeny uten å måtte installere et tredjepartsverktøy. Her forklarer vi deg hvordan. Vis mer

Se hva som ligger skjult i Windows 8

Du trenger ikke installere noe som helst.

Publisert
Sist oppdatert

Som trofast DinSide-leser har du sikkert fått med deg at vi har skrevet en god del Windows 8-saker om ulike tredjepartsløsninger som minner om den klassiske startmenyen. Ja, for i Microsofts nyeste operativsystem er den velkjente startmenyen, som har vært med siden Windows 95 for snart 18 år siden, erstattet av en fullskjermsmeny med levende fliser.

Nederst i denne saken finner du lenker til alle de forskjellige løsningene vi har omtalt.

Det viser seg imidlertid at du ikke trenger å installere noe som helst dersom du savner den klassiske startmenyen. For startmenyen finnes fortsatt i form av en undermappe til Windows-katalogen, og ved hjelp av dette lille trikset kan du få den fram i dagen igjen.

1. Høyreklikk på oppgavelinjen, og velg Verktøylinjer > Ny verktøylinje:

Se hva som ligger skjult i Windows 8

2. I mappe-feltet skriver du følgende (eller kopiér teksten): C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

Se hva som ligger skjult i Windows 8

3. Nå vil du se at du har fått en egen "Programmer"-verktøylinje til høyre på oppgavelinjen. Trykk på >> for å åpne menyen:

Se hva som ligger skjult i Windows 8

For å flytte den til venstre skal du høyreklikke på oppgavelinjen igjen, og fjerne haken for "Lås oppgavelinjen":

Se hva som ligger skjult i Windows 8

4. Nå drar du ganske enkelt "Programmer" ved hjelp av musen helt til venstre. Dra også de stiplete separatorene for å finjustere størrelse og plassering. Voila!

Se hva som ligger skjult i Windows 8

Ikke fornøyd?

Den innebygde, klassiske startmenyen i Windows 8 er kanskje ikke veldig vakker, men den fungerer. Ønsker du en mer funksjonell og vakrere startmeny, bør du få med deg disse omtalene:

StartW8
RetroUI
Start8
Classic Shell (er oppgradert siden vår omtale. Vår favoritt)
Pokki

...Eller du kan prøve å gi den nye startmenyen i Windows 8 en ny sjanse :)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer